Hrustljavi čebulni obročki v pivskem testu

Predstavljamo vam enostaven recept za hrustljave čebulne obročke brez jajc. Ker smo si tokrat pripravili burger, smo se odločili, da bomo namesto tipične priloge – krompirčka, raje naredili okusne in hrustljave čebulne obročke. Čebulne obročke lahko pripravite kor prilogo ali … Preberi več

Polnjen sladek krompir

Jedi iz sladkega krompirja so v zadnjih letih postale zelo popularne. Za to seveda obstaja razlog: sladki krompir je hranljivo, nasitno in zelo uporabno živilo. Zaradi svoje sladkobe je uporaben tudi v sladicah, dobro pa se obnese tudi v slanih … Preberi več

Meso za golaž iz pečice

Ponavadi kupim paket govejega mesa, narezanega za golaž in vedno skuham iz njega golaž. Kako kreativno, kajne? 🙂 Res je, da obstaja ogromno vrst mesa za golaž in ni potrebe kuhati vedno enega in istega. Pa vendar. Vedno v loncu, … Preberi več

Panirani jajčevci v pečici

Jajčevci, sicer bolj poletna zelenjava, so dandanes v trgovinah celo leto. Poleti jih imamo radi z žara, kar take, kot so, pozimi pa se prileže nekaj bolj nasitnega. Panirani jajčevci so zato enkratni za hladnejše dni. Ocvrta hrana je sicer … Preberi več

Ajvar rulada

Ajvar rulado lahko ponudite kot dodatek h kosilu ali kot samostojni prigrizek za vaše goste. Je barvno vabljiva in energijsko polna. Kdorkoli jo poskusi je nad njo navdušen. Za pripravo ajvar rulade potrebujemo naslednje pripomočke: pečico pekač velikosti pečice posodo … Preberi več

Krompirjevi rostiji s čemažem

Krompirjevi rostiji, večna klasika, ki jo obožujejo prav vse generacije ljudi. Značilna hrustljava zunanjost in kremasta mehka notranjost, vedno znova ostaja največji hit našega jedilnika. Tokrat vam krompirjeve rostije predstavljam malo drugače, v recept sem dodala sem čemaž in slanino. … Preberi več

Losos z medom

Ribe vsebujejo veliko Omega 3 maščobnih kislin, ki ugodno vplivajo na človeški organizem, zato bi se večkrat morale znajti na naših krožnikih. Tudi losos ni izjema. Pri ribah je dobro paziti, da kupimo ulovljene prosto živeče in ne gojene ribe. … Preberi več

Ajdove kroglice

Vonj po ajdi naj danes napolni vašo kuhinjo. Kuhana ajdova kaša se počasi vrača na naše jedilnike. Vedno večkrat je uporabljena kot priloga in izvrstno se poda gobovi omaki. Tako vam tudi priporočamo, da zaužijete današnje ajdove kroglice – skupaj … Preberi več

Puran Tikka Masala z rižem

Puran Tikka Masala je različica piščančje verzije Tikka Masala, ki z svojim unikatnim okusom spominja na Indijo. Skrivnost pa se skriva v začimbni mešanici garam masala, ki nas z svojim značilnim okusom popelje onstran sveta v Indijo. Za pripravo Puran … Preberi več

Mesna lazanja z bučko

Lazanja je italijanska specialiteta, ki mora biti sočna in bogata, da zadovolji naše brbončice. Osnovni različici iz mesne omake, testa in bešamela, za piko na i, lahko dodate še malo zelenjave – recimo korenje ali bučke. Kaj potrebujete za pripravo … Preberi več

Fižolova juha

Fižolova je juha je izvrstna, krepka, okusna jed, primerna za hladne dni. Če ji bomo dodali pa še krompir v kosih ali koščke zelenjave bo pa sploh odlična. Tudi testenine nikakor ne smejo manjkati v njej. Fižol lahko v celoti … Preberi več

Začinjen krompir z lečo

Krompir, ki ga bomo pripravili danes, se brez skrbi za kosilo ponudi samostojno, v družbi velike sklede sezonske ali mešane solate. Za bogastvo okusov bodo poskrbele dodane začimbe, leča pa bo poskrbela za beljakovinsko podporo obroku. Sledite nam v našo … Preberi več

Ocvrte mesne kroglice

Mesne kroglice – domiselna in zabavna oblika mletega mesa, ki je okusna in enostavna za uživanje. Katere dodatke boste izbrali za vaše mesne kroglice, je povsem vaša izbira. Priporočamo vam samo, da se ne držite vedno samo klasike. Uporabite različne … Preberi več

Pečenka Sugo Bolognese

S pripravo pečenke Sugo Bolognese, boste porabili nekaj ostankov iz hladilnika, in še ubadati se vam ne bo treba z mislijo, katere začimbe dodati. Dodali boste namreč kar začimbno mešanico, ki smo jo že vnaprej pripravili za vas. Naj vas … Preberi več

Puran v omaki

Puran in piščanec sta vrsti mesa, s katerima se da najbolj raznoliko ustvarjati. Hvaležno sprejmeta razne začimbe in začimbne mešanice in nam nudita prijetna kulinarična doživetja. Danes se bomo poigrali s puranjim mesom in vam ponudili namig za omako, ki … Preberi več

Začinjena bučna juha – začimbe za bučno juho

V hladnih dneh nas poleg klasičnega pečenega kostanja ogreje tudi začinjena bučna juha, ki postaja prava klasika v mrzlih dneh. Za pripravo začinjene bučne juhe potrebujemo naslednje pripomočke: lupilec nož deska drobilec za česen manjša posodica merilna posoda posoda kuhalnica … Preberi več

Pečena starana govedina na rukolini posteljici z gorčično smetanovo omako

Vse bolj popularna starana govedina, ki vedno bolj navdušuje ljudi po celotnem svetu, zato torej vam danes predstavljamo recept za pečeno starano govedino na rukolini posteljici z gorčično smetanovo omako. Za pripravo pečene starane govedine na rukolini posteljici z gorčično … Preberi več

Worcester omaka – recept

Znamenita angleška Worcester omaka že 150 let predstavlja nadomestek indijske začimbne omake, vendar je danes ne izdelujejo in uporabljajo samo v Angliji, ampak že po celem svetu. Ima značilen pikanten, a hkrati kislo sladek okus, uporabljamo pa jo lahko kot … Preberi več

1 2 3
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri