Meso za golaž iz pečice

Ponavadi kupim paket govejega mesa, narezanega za golaž in vedno skuham iz njega golaž. Kako kreativno, kajne? 🙂 Res je, da obstaja ogromno vrst mesa za golaž in ni potrebe kuhati vedno enega in istega. Pa vendar. Vedno v loncu, … Preberi več

Panirani jajčevci v pečici

Jajčevci, sicer bolj poletna zelenjava, so dandanes v trgovinah celo leto. Poleti jih imamo radi z žara, kar take, kot so, pozimi pa se prileže nekaj bolj nasitnega. Panirani jajčevci so zato enkratni za hladnejše dni. Ocvrta hrana je sicer … Preberi več

Ajvar rulada

Ajvar rulado lahko ponudite kot dodatek h kosilu ali kot samostojni prigrizek za vaše goste. Je barvno vabljiva in energijsko polna. Kdorkoli jo poskusi je nad njo navdušen. Za pripravo ajvar rulade potrebujemo naslednje pripomočke: pečico pekač velikosti pečice posodo … Preberi več

Krompirjevi rostiji s čemažem

Krompirjevi rostiji, večna klasika, ki jo obožujejo prav vse generacije ljudi. Značilna hrustljava zunanjost in kremasta mehka notranjost, vedno znova ostaja največji hit našega jedilnika. Tokrat vam krompirjeve rostije predstavljam malo drugače, v recept sem dodala sem čemaž in slanino. … Preberi več

Poletna solata z baziliko in bučnim oljem

Osvežilna solata, ki s svojim okusom brez dvoma navduši. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo solate: *za 1 osebo 1-2 srednje velika paradižnika 1 pelat polovica rdeče paprike Srednje velik nepekoč feferon oziroma podolgovato papriko 1 srednje velik korenček “skrivni sestavini” … Preberi več

Mesne kroglice s kurkumo

Recept za mini mesne kroglice s kurkumo. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo mesnih kroglic: 500 g mešanega mletega mesa drobtine 2 jajci dva velika stroka česna/česen v prahu 1 mala čebula sladka rdeča paprika v prahu kurkuma drobnjak poper … Preberi več

Jajčka s čemažem in šparglji

Šparglji ali beluši so ena prvih vrst spomladanske zelenjave. Lahko jih pripravimo na raznovrstne načine – tokrat predstavljamo zelo hiter in enostaven recept za jajčka s suhim čemažem in šparglji. Če trenutni ni sezona špargljev, ali pa jih ne morete … Preberi več

Šparglji z lososom

Šparglji in losos. Je sploh lahko boljše? 😉 Zdrav, lahek in okusen obrok … Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo špargljev z lososom: losos sol limona poper česen šparglji Postopek priprave obroka:  Spodnje oziroma olesenele dele divjih špargljev odlomimo ali pa odrežemo, … Preberi več

Špargljeva juha

Fantastična in enostavna juha iz špargljev. Odlična tako topla, kot tudi hladna. 😉 Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo špargljeve juhe:  šparglji kisla smetana sol poper moka maslo Postopek priprave juhe:  Vršičke špargljev odrežemo in jih postavimo na stran. Preostale šparglje … Preberi več

Riž in sladko-pekoča svinjina

Tomaž P. nam je posredoval preprost recept za kosilo, ki bo zagotovo navdušilo ljubitelje vročice. Potrebujemo malo sestavin, končni rezultat pa je nadvse okusno kosilo … Recept je nastal spontano, ko ga je iz poličke “navdihnila” na pol porabljena čilijeva … Preberi več

Guacamole

Guacamole je preprost, zdrav in okusen namaz, ki ga lahko uživamo na kruhu ali pa ga uporabimo kot pomako za krompirček. Za pripravo domačega avokadovega namaza potrebujemo: 2 večja zrela avokada rdečo ali belo čebulo (po želji) srednje velik paradižnik (lahko … Preberi več

Juha iz Pasilla čilijev

Juha iz posušenih vijoličnočrnih Pasilla čilijev je zagotovo nekaj, s čimer lahko presenetite marsikaterega gurmana. Pasilla čili juhi zagotovi rahlo čokoladno noto, ki na trenutke spominja še na okus suhih sliv, in temno rdečo barvo. Spada med najmanj pekoče čilije, … Preberi več

Riževa solata

Riževo solato s korenčkom, kumaro in paradižnikom si lahko pripravimo za malico, ko nimamo veliko časa.   Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo solate: 50 g rjavega riža 50 g divjega riža 1-2 paradižnika 1 kumara 1-2 korenčka sol poper … Preberi več

Solata s kvinojo in piščancem

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo solate s kvinojo in piščancem: olivno olje piščančji file sol poper zelena solata nekaj listov špinače pol kozarčka kvinoje Sestavine, ki jih potrebujemo za preliv: 3 jušne žlice tahini omake 2 čajni žlici philadelfije … Preberi več

Kurkuma (začimba) uporaba

Kurkuma je rastlina, ki izvira iz tropskih gozdov jugovzhodne Azije. Sodi v družino ingverjevk in ima na pogled zelo zanimivo koreniko. Le-ta je sestavljena iz večih »palčkastih« izrastkov. Te izrastke pridelovalci ločijo in obdelajo na poseben način. Končni produkt je … Preberi več

Zeljnate cvetlice in pečen krompirček

Velikokrat se zgodi, da nam zmanjka idej, kako “klasične” sestavine uporabiti na malo bolj inovativen način. Tokrat vam predstavljamo recept, kjer smo iz zelja pripravili pečene zeljnate cvetlice. Odlično se podajo k pečenemu krompirčku, lahko pa jih uporabimo tudi kot … Preberi več

Polenta: popečene kocke s paradižnikovimi kosmiči in suhimi olivami

Polenta je tradicionalna jed, ki jo poznamo skoraj vsi. Pri njeni pripravi se lahko malo poigramo in iz nje na hitro pripravimo nadvse okusno prilogo. Tokrat objavljamo recept za okusno popečeno polento s paradižnikovimi kosmiči in suhimi olivami. Če katere … Preberi več

Atlantski halibut (navadni jezik) in zeljnata solata z bučnim oljem

Tokrat sem za kosilo pripravil ribo (atlantski halibut oziroma navadni jezik), ki mi jo je prinesel prijatelj, ki živi daleč na severu Norveške. Z menoj je delil tudi kar nekaj možnih načinov za pripravo in svoj najljubši recept, a ker sem … Preberi več

1 2
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri