Kremna gobova juha

Mrzle zimske dni si lahko ogrejemo s kremno gobovo juho. A verjetno se vsi strinjate s tem, da juha dene dobro v vseh letnih časih. Za popestritev te klasične kremne juhe pa sem v tem receptu uporabila suh čemaž, ki … Preberi več

Irski golaž

Priprava golaža zahteva svoj čas, tako kot priprava domače goveje juhe. Dlje časa kuhamo golaž na zmerni temperaturi, boljši bo njegov okus. Če pa želimo golažu dodati še posebno noto, potem moramo nedvomno pripraviti Irski golaž. Ko ga boste enkrat poskusili, … Preberi več

Pleskavica pod testom

Pleskavica je imenitna zadeva, kjer lahko uporabite mnogo začimb in vsakič ustvarite drugačno kulinarično dobroto. Če pa ji dodate še domač kruh, bo užitek toliko bolj popoln. Poznate rek: Dodajmo barve življenju? Mi pravimo: Dodajmo začimbe življenju. Kaj potrebujemo za … Preberi več

Puran Tikka Masala z rižem

Puran Tikka Masala je različica piščančje verzije Tikka Masala, ki z svojim unikatnim okusom spominja na Indijo. Skrivnost pa se skriva v začimbni mešanici garam masala, ki nas z svojim značilnim okusom popelje onstran sveta v Indijo. Za pripravo Puran … Preberi več

Obogaten zdrob iz pečice

Pšenični zdrob radi uporabljamo, da si pripravimo okusno jed imenovano “mlečni gres”. Radi ga tudi uporabimo za pripravo zdrobovega narastka, z njim naredimo zdrobove žličnike – vsestransko je uporaben! Danes ga bomo pripravili kot prilogo, pečenega v pečici. Kaj potrebujemo … Preberi več

Ocvrte mesne kroglice

Mesne kroglice – domiselna in zabavna oblika mletega mesa, ki je okusna in enostavna za uživanje. Katere dodatke boste izbrali za vaše mesne kroglice, je povsem vaša izbira. Priporočamo vam samo, da se ne držite vedno samo klasike. Uporabite različne … Preberi več

Začinjena hrana – zakonitosti uporabe začimb

Za popestritev vsakodnevnih jedi uporabljamo raznorazne začimbe in zelišča, vendar je izredno pomembno tudi poznavanje osnovnih zakonitosti uporabe le-teh, ki vam jih predstavljamo v spodnjem članku. 1. zakonitost: čas uporabe Pri uporabi vseh začimb velja zakonitost, da je treba dobro … Preberi več

Piščančji curry z basmati rižem

Piščančji curry je pikantna indijska jed, ki ima zelo samosvoj okus. Za pripravo potrebujemo – kot je za indijsko kulinariko značilno – kar precej začimb. Glavna začimba pa je seveda mešanica curry. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo currya: 1 … Preberi več

Maroške mesne kroglice s kardamomom

Recept za vse tiste, ki včasih radi skuhate tudi kaj netradicionalnega. 😉 Recept za 4 osebe Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo maroških mesnih kroglic: 0,5 kg mlete jagnjetine (lahko nadomestimo tudi z mleto govedino) ½ srednje velike rdeče čebule 2 … Preberi več

Testenine in aljaški polak

Ribe so pomemben del prehrane, saj so lahko prebavljive, poleg tega pa vsebujejo še veliko beljakovin in aminokislin, ki jih naše telo samo ne more tvoriti. Ravno iz tega razloga je za nas dobro, da jih na vsake toliko časa … Preberi več

Sredozemske začimbe: vrste in značilnosti

Z besedo Sredozemlje označujemo območje 22 držav, ki se raztezajo okrog Sredozemskega morja. V različnih zgodovinskih obdobjih je bilo to ozemlje središče številnih velikih imperijev. Dandanašnji dan je območje poseljeno z različnimi narodi z raznovrstnimi kulturami. Vsekakor se zgodovinska in … Preberi več

Korenčkov pire in čičerikine palčke

Korenčkov pire in čičerikine palčke – ideja za malo drugačno kosilo. Čičerikine palčke Sestavine: 400 gramov čičerike v konzervi 2 jajci drobtine 1 čebula 2 stroka česna drobnjak sol poper *lahko uporabimo tudi suho čičeriko, a jo moramo pred uporabo namakati … Preberi več

Začimbe in zelišča

Zelišča in začimbe so nepogrešljiv del dobro opremljene kuhinje, saj bi bile brez njih jedi precej puste. Našim kreacijam dodajajo aromo, barvo in teksturo, poleg tega pa tudi poudarijo in krepijo okuse drugih sestavin. Lahko jih uporabljamo tudi kot »pomočnike« … Preberi več

Gobova juha

Gobova juha! Ljubitelji gob, končno je sezona. Vseeno pa se  kdaj zgodi, da naša košara ostane prazna ali pa da si gobove juhe zaželimo, ko ni sezone. Še dobro, da lahko takrat uporabimo že posušene gobe. 🙂 Gobova juha Sestavine: 50 … Preberi več

Pečeno korenje s česnom

Smešno enostaven recept, kako pripraviti korenje na malo drugačen način. Rezultat je presenetljivo okusen! 🙂 Z malo sestavinami lahko hitro pripravimo okusno korenje na malo drugačen način.   Čas priprave: 35 minut (5 minut priprave in približno 30 minut peke) Sestavine: 1 … Preberi več

Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri