Polnjen sladek krompir

Jedi iz sladkega krompirja so v zadnjih letih postale zelo popularne. Za to seveda obstaja razlog: sladki krompir je hranljivo, nasitno in zelo uporabno živilo. Zaradi svoje sladkobe je uporaben tudi v sladicah, dobro pa se obnese tudi v slanih … Preberi več

Zelenjavne lazanje – katere poznamo

Ste vedeli, da lazanja sploh ne prihaja iz Italije? Italijani so res bili tisti, ki so izpopolnili recepturo in ustvarili lazanjo, kot jo poznamo danes. Grki pa so bili tisti prvi, ki so ustvarili prvo formo lazanje. Beseda lasagne izhaja … Preberi več

Skutin narastek

Skuta sodi med beljakovinsko bogata živila, zato lahko nadomesti kos mesa pri obroku. V našem receptu jo bomo združili z jajci, slanino in krompirjem, kar bo jed uvrstilo v rubriko samostojni, polnovredni obrok. Izbira vrste skute je vaša. Lahko delate … Preberi več

Meso za golaž iz pečice

Ponavadi kupim paket govejega mesa, narezanega za golaž in vedno skuham iz njega golaž. Kako kreativno, kajne? 🙂 Res je, da obstaja ogromno vrst mesa za golaž in ni potrebe kuhati vedno enega in istega. Pa vendar. Vedno v loncu, … Preberi več

Panirani jajčevci v pečici

Jajčevci, sicer bolj poletna zelenjava, so dandanes v trgovinah celo leto. Poleti jih imamo radi z žara, kar take, kot so, pozimi pa se prileže nekaj bolj nasitnega. Panirani jajčevci so zato enkratni za hladnejše dni. Ocvrta hrana je sicer … Preberi več

Ajvar rulada

Ajvar rulado lahko ponudite kot dodatek h kosilu ali kot samostojni prigrizek za vaše goste. Je barvno vabljiva in energijsko polna. Kdorkoli jo poskusi je nad njo navdušen. Za pripravo ajvar rulade potrebujemo naslednje pripomočke: pečico pekač velikosti pečice posodo … Preberi več

Mleta pečenka s slanino

Iz mletega mesa lahko pripravimo veliko različnih jedi. Od mletih pečenk, do polpet, mesnih kroglic, omak iz mletega mesa, lazanj, musak in še veliko drugih jedi. Če uporabimo mleto mešano meso, je nabor začimb s katerimi bomo ustvarjali, neskončen. Za … Preberi več

Medenjaki

Se spomnite prijetnega občutka, ko vstopite v hišo, kjer so iz pečice, ravnokar vzeli pekač sveže pečenih medenjakov? Ponavadi nas taki prijetni spomini vežejo na domovanja naših babic in mam. Da bomo še mi ustvarili take lepe spomine za naše … Preberi več

Potica brez jajc, mleka in z brezglutensko moko

Prazniki so tu, mi pa smo za vas pripravili nekoliko bolj enostavno potico, ki vam zagotovo uspe. Primerna je za tiste, ki v svoji prehrani ne uporabljate jajc in mleka. Narejena pa je iz brezglutenske moke. Pa začnimo. Za pripravo … Preberi več

Obogaten zdrob iz pečice

Pšenični zdrob radi uporabljamo, da si pripravimo okusno jed imenovano “mlečni gres”. Radi ga tudi uporabimo za pripravo zdrobovega narastka, z njim naredimo zdrobove žličnike – vsestransko je uporaben! Danes ga bomo pripravili kot prilogo, pečenega v pečici. Kaj potrebujemo … Preberi več

Špinačna lazanja

Špinača je ena izmed živil, ki jo z lahkoto uporabimo pri pripravi raznih jedi. Idej za pripravo kosila s špinačo je ogromno: špinača kot omaka, špinačna juha, špinača z govedino, špinačne palačinke, prosena kaša s špinačo… To je samo nekaj … Preberi več

Pečenka Sugo Bolognese

S pripravo pečenke Sugo Bolognese, boste porabili nekaj ostankov iz hladilnika, in še ubadati se vam ne bo treba z mislijo, katere začimbe dodati. Dodali boste namreč kar začimbno mešanico, ki smo jo že vnaprej pripravili za vas. Naj vas … Preberi več

Začinjene perutničke – začimbe za perutničke

Začinjene perutničke predstavljajo pravi hit vsakega gospodinjstva ne glede na letni čas, zato torej vam danes predstavljamo recept za začinjene perutničke, ki jih lahko spečete v pečici, na žaru ali celo na ponvici. Pripomočki za pripravo začinjenih perutničk: žlica čajna … Preberi več

Čičerikine kroglice

Čičerika je odličen vir beljakovin, zato na jedilniku (zlasti vegetarijancev in veganov) zares ne sme manjkati. V današnjem receptu jo bomo kombinirali s koriandrom in kumino, ki pripomore tudi k lažji prebavi. Za čičerikine kroglice potrebujete: 250 g suhe čičerike … Preberi več

Kislo zelje iz pečice

Kislo zelje vsebuje vitamin C, folno kislino, vlaknine in minerale. Je dragocen del uravnotežene prehrane. Pospešuje prebavo in pozitivno vpliva na črevesno mikro floro. Kislo zelje je najbolj učinkovito uživati presno, ker s termično obdelavo izgubi precej svojih učinkovin, a … Preberi več

Špinačni kiš

Poleti se na vrtovih bohoti špinača, zato naj vam ne zmanjka idej za uporabo te zdravilne rastline, ki jo je oboževal že Popaj. Ker pa se zavedamo, da poleti nihče ne želi preživljati svojega časa za štedilnikom, z vami delimo … Preberi več

Stefani pečenka

Tako preprosta jed, ki pa ima tako veličasten izgled. Stefani pečenka, mesna štruca avstro-ogrskih korenin. Danes jo vsaka gospodinja pripravi malo drugače, vsem receptom pa je skupno to, da se na sredi mesne mase skrivajo trdo kuhana jajčka. Poglobite se … Preberi več

3 načini priprave kostanja

Kostanj je izredno okusna poslastica, ki nam jo prinese jesen. Seveda se kostanj najbolj prileže, ko je pripravljen zunaj, v dobri družbi in ob kozarcu jabolčnega mošta. Če pa nimamo te možnosti, si ga lahko pripravimo tudi doma v kuhinji. … Preberi več

1 2 3
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri