Začimbe za paradižnikovo omako
|

Paradižnik spada med najbolj priljubljena in pogosto uporabljena živila. Zato ni prav nič nenavadnega, da s svojo svežino navdušuje v vseh kuhinjah sveta. Ta plod narave navdušuje tudi s svojo vsestranskostjo, saj ga lahko uporabimo na nešteto načinov: solata iz … Preberi več

Poletna solata z baziliko in bučnim oljem
|

Osvežilna solata, ki s svojim okusom brez dvoma navduši. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo solate: *za 1 osebo 1-2 srednje velika paradižnika 1 pelat polovica rdeče paprike Srednje velik nepekoč feferon oziroma podolgovato papriko 1 srednje velik korenček “skrivni sestavini” … Preberi več

Paradižnik v slanici s solnim cvetom
|

Ste vedeli, da lahko okusne domače paradižnike shranite tudi na tak način? Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo: 3 kg zdravih plodov paradižnika 1,5 l vode 30 g soli (solni cvet) Postopek priprave: Pripravimo lepe zdrave plodove paradižnika (češnjev paradižnik, … Preberi več

Piščančji curry z basmati rižem
|

Piščančji curry je pikantna indijska jed, ki ima zelo samosvoj okus. Za pripravo potrebujemo – kot je za indijsko kulinariko značilno – kar precej začimb. Glavna začimba pa je seveda mešanica curry. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo currya: 1 … Preberi več

Grška solata
|

Lahka in osvežilna grška solata je jed, ki si jo poleti marsikdo z veseljem privošči. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo grške solate: 1 kumara 4 paradižnike 1 zelena paprika 100 g feta sira 1 mala rdeča čebula 10 črnih … Preberi več

Mesne kroglice s kurkumo
|

Recept za mini mesne kroglice s kurkumo. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo mesnih kroglic: 500 g mešanega mletega mesa drobtine 2 jajci dva velika stroka česna/česen v prahu 1 mala čebula sladka rdeča paprika v prahu kurkuma drobnjak poper … Preberi več

Bulgur s paradižnikom in čilijem
|

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo bulgurja: 150 g bulgurja (za dve osebi) jedilna žlica olivnega olja polovico rdeče čebule paradižnik (en cel ali nekaj češnjevih) čili: če ste navajeni pekočih jedi, predlagam ½ ali 1 čajno žličko Habanero čilija, … Preberi več

Domača pica
|

Predstavljamo vam recept za hrustljavo in zelo okusno domačo pico. Njam! 🍕 Ko enkrat ugotovimo, kako pripraviti odlično testo, imamo neskončno možnosti za ustvarjanje … Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo testa: moka ščepec sladkorja ščepec soli sveži kvas olivno olje voda/radenska/pivo … Preberi več

Juha iz Pasilla čilijev
|

Juha iz posušenih vijoličnočrnih Pasilla čilijev je zagotovo nekaj, s čimer lahko presenetite marsikaterega gurmana. Pasilla čili juhi zagotovi rahlo čokoladno noto, ki na trenutke spominja še na okus suhih sliv, in temno rdečo barvo. Spada med najmanj pekoče čilije, … Preberi več

Losos z zelenjavo na posteljici iz rukole
|

Losos na posteljici iz rukole – okusen in lahek obrok, ki si ga lahko brez slabe vesti privoščimo tudi za večerjo. Pri pripravi moramo biti pozorni na zadostno količino začimb, da jed na koncu ni preveč pusta. Vaja dela mojstra … Preberi več

Jajčna omleta s sirom in suhim paradižnikom
|

Omleta s sirom in suhim paradižnikom – hiter in nasiten zajtrk ali pa večerja. Sestavine: 2 jajci 1 dcl mleka/sladke smetane sol poper mešanica začimb pica in pašta sir suh paradižnik Potek: V posodico vbijemo 2 jajci in jih z … Preberi več

Pečen paradižnik s parmezanom
|

Pečen paradižnik s parmezanom – hitra priprava, samo dve glavni sestavini in slasten rezultat.:) Čas priprave: 15 – 20 minut Sestavine: nekaj srednje velikih paradižnikov parmezan turški origano poper sol olivno olje Postopek: Pečico segrejemo na 200 stopinj. V majhni skledici zmešamo … Preberi več

Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri