Zelenjavne lazanje – katere poznamo

Ste vedeli, da lazanja sploh ne prihaja iz Italije? Italijani so res bili tisti, ki so izpopolnili recepturo in ustvarili lazanjo, kot jo poznamo danes. Grki pa so bili tisti prvi, ki so ustvarili prvo formo lazanje. Beseda lasagne izhaja … Preberi več

Meso za golaž iz pečice

Ponavadi kupim paket govejega mesa, narezanega za golaž in vedno skuham iz njega golaž. Kako kreativno, kajne? 🙂 Res je, da obstaja ogromno vrst mesa za golaž in ni potrebe kuhati vedno enega in istega. Pa vendar. Vedno v loncu, … Preberi več

Panirani jajčevci v pečici

Jajčevci, sicer bolj poletna zelenjava, so dandanes v trgovinah celo leto. Poleti jih imamo radi z žara, kar take, kot so, pozimi pa se prileže nekaj bolj nasitnega. Panirani jajčevci so zato enkratni za hladnejše dni. Ocvrta hrana je sicer … Preberi več

Ajvar rulada

Ajvar rulado lahko ponudite kot dodatek h kosilu ali kot samostojni prigrizek za vaše goste. Je barvno vabljiva in energijsko polna. Kdorkoli jo poskusi je nad njo navdušen. Za pripravo ajvar rulade potrebujemo naslednje pripomočke: pečico pekač velikosti pečice posodo … Preberi več

Mleta pečenka s slanino

Iz mletega mesa lahko pripravimo veliko različnih jedi. Od mletih pečenk, do polpet, mesnih kroglic, omak iz mletega mesa, lazanj, musak in še veliko drugih jedi. Če uporabimo mleto mešano meso, je nabor začimb s katerimi bomo ustvarjali, neskončen. Za … Preberi več

Medenjaki

Se spomnite prijetnega občutka, ko vstopite v hišo, kjer so iz pečice, ravnokar vzeli pekač sveže pečenih medenjakov? Ponavadi nas taki prijetni spomini vežejo na domovanja naših babic in mam. Da bomo še mi ustvarili take lepe spomine za naše … Preberi več

Potica brez jajc, mleka in z brezglutensko moko

Prazniki so tu, mi pa smo za vas pripravili nekoliko bolj enostavno potico, ki vam zagotovo uspe. Primerna je za tiste, ki v svoji prehrani ne uporabljate jajc in mleka. Narejena pa je iz brezglutenske moke. Pa začnimo. Za pripravo … Preberi več

5 razlogov za uživanje zlatega mleka

Zagotovo ste že slišali za zdravilno in zelo okusno zlato mleko, živahno rumen napitek, ki je v vzhodni medicini popolnoma nepogrešljiv. Kaj to je in zakaj priporočamo njegovo uživanje, si preberite v današnjem blogu, v katerem razkrivamo tudi tradicionalen recept … Preberi več

Najboljša BBQ omaka za hamburger

Najbolj popularni in nepogrešljivi del hamburgerja je definitivno bbq omaka, zato vam danes predstavljamo recept za najboljšo BBQ omako za hamburger. Pripomočki za najboljšo BBQ omako za hamburger kozica čajna žlička metlica žlica merilna posoda Za pripravo najboljše BBQ omake … Preberi več

Polenta z začimbami

Polenta je jed, skuhana iz koruznega zdroba. Koruzni zdrob dobimo z mletjem koruznih zrn, s počasnim trenjem dveh kamnov in je prehodna oblika med zrnom in koruzno moko. Koruza je žito, ki ne vsebuje glutena, zato je primerna za ljudi … Preberi več

Puran v omaki

Puran in piščanec sta vrsti mesa, s katerima se da najbolj raznoliko ustvarjati. Hvaležno sprejmeta razne začimbe in začimbne mešanice in nam nudita prijetna kulinarična doživetja. Danes se bomo poigrali s puranjim mesom in vam ponudili namig za omako, ki … Preberi več

Veganska pica v ponvi

Na svetu je zelo malo ljudi, ki ne marajo pice. Tu in tam se najde kdo, ampak velika večina nas je malone obsedenih s pico. Sočna paradižnikova mezga, zelenjava in topljen sir na vrhu, rahlo zapečen, ravno dovolj, da naredi … Preberi več

Presna veganska pašteta

Namazi so vedno dobrodošli v hladilniku, še toliko bolj, če so narejeni doma. Razni sirni namazi in paštete nas spremljajo že od malih nog. Marsikdo si zajtrka brez namaza praktično ne predstavlja. Kaj je sendvič brez dobre sočne podlage? Veliko … Preberi več

Cejlonski cimet – uporaba v kuhinji

Cejlonski cimet spada v skupino najstarejših začimb na svetu in velja za pravo različico cimeta. Kaj je cejlonski cimet? Cejlonski cimet raste v južnem in jugovzhodnem delu Azije, na Madagaskarju, Sejšelih in na Šrilanki, ki danes velja tudi za uvoznico … Preberi več

Nageljnove žbice, klinčki – uporaba in zdravilnost

Nageljnove žbice ali z drugo besedo klinčki so že od nekdaj znani po svojih zdravilnih učinkovinah. Prav tako pa so zaradi svoje arome in okusa kaj kmalu postali nepogrešljivi del kuhinje, sploh v času praznikov. Kaj so klinčki oziroma nageljnove … Preberi več

Začinjena hrana – zakonitosti uporabe začimb

Za popestritev vsakodnevnih jedi uporabljamo raznorazne začimbe in zelišča, vendar je izredno pomembno tudi poznavanje osnovnih zakonitosti uporabe le-teh, ki vam jih predstavljamo v spodnjem članku. 1. zakonitost: čas uporabe Pri uporabi vseh začimb velja zakonitost, da je treba dobro … Preberi več

Piment: uporaba in zdravilnost

Piment, skrivnostna začimba Srednje Amerike, ki združuje vonjave cimeta, klinčkov, popra in muškatnega oreščka, po okusu pa spominja na mešanico popra in klinčkov. Piment pridobivamo iz posušenih nezrelih plodov pimentovca. Drevo pimentovca zraste do 10 metrov v višino in uspeva … Preberi več

Začimbe za piščanca na žaru – najbolj popularne

Piščanec, eden izmed nepogrešljivih tipov mesa z žara, seveda pa je za dobrega piščanca na žaru potrebna tudi uporaba dobrih začimb. Osnovi vsake dobre začimbne mešanice-  ne samo za piščanca, ampak za vse tipe mesa – sta seveda sol in … Preberi več

1 2
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri