Piščančje polnjene paprike
|

Zagotovo vsi poznate polnjene paprike v omaki, že kot otroci smo jih oboževali. Pa ste se že kdaj lotili njihove priprave s popolnoma drugačnim nadevom in drugačno omako? Mi smo se polnjenih paprik lotili s piščancem in aromatično začimbno mešanico … Preberi več

Zavitek z lignji in špinačo
|

Danes bomo za kosilo združili tri markantne besede: lignji, špinača, Grčija. Kar nekako nenavadno gredo v uho, kajne? Nekako jih nismo navajeni skupaj. Sedaj temu ne bo več tako – od danes naprej se vam bodo v spominu vedno pojavile … Preberi več

Stefani pečenka
|

Tako preprosta jed, ki pa ima tako veličasten izgled. Stefani pečenka, mesna štruca avstro-ogrskih korenin. Danes jo vsaka gospodinja pripravi malo drugače, vsem receptom pa je skupno to, da se na sredi mesne mase skrivajo trdo kuhana jajčka. Poglobite se … Preberi več

Ravioli z mesno omako iz pečice
|

Jedi iz pečice so izredno hvaležne za pripravo. Naredimo jih v eni posodi, kar posledično pomeni manj pomivanja posode. Ne potrebujejo stalnega mešanja in nadzora. Le včasih vržemo oko na pečico, da vidimo napredek. Enako je z ravioli iz pečice. … Preberi več

Špinačne palačinke s čičeriko in curry-jem
|

Palačinke narejene iz klasičnih sestavin, katerim dodamo še pasirano špinačo, pečene nato premažemo z zmiksano čičeriko z dodano začimbno mešanico curry (v našem primeru je to Chiang Mai curry), in jih popečemo v pečici. Si sploh lahko predstavljate božansko mešanico … Preberi več

Musaka iz krvavic
|

Krvavice so zimske kraljice. Ker pa je zima že zapustila naše koledarje, je morda pravi čas, da porabimo še zadnje kose iz naše zaloge. Da ne bodo pripravljene na klasični način, vam tokrat predlagamo recept za musako iz krvavic. Za … Preberi več

Piščanec v solnem oklepu
|

Imate radi piščanca? Imate radi pečenega piščanca iz pečice? Imate radi pečenega piščanca iz pečice, ravno prav slanega, brez dodane maščobe, ki je kljub temu sočen in okusen? Potem ste na pravem naslovu! Piščanec, pečen v solnem oklepu, je kot … Preberi več

Kvašeni štruklji
|

Mamca, poslušajte, kaj vam povem: Štrukeljce skuhajte, tiste rad jem. Ta naša stara ljudska pesmica pove, da so bili že včasih štruklji cenjeni in večkrat na jedilniku. Ponudimo jih lahko kot glavno jed, prilogo ali kot sladico. Obudimo tradicijo in jih … Preberi več

Pikantna morska omaka
|

Omamna paradižnikova omaka s pridihom morja, bo s pomočjo pikantne mešanice začimb Harissa prebudila vaše brbončice in v kombinaciji s polento naredila vaše kosilo popolno! Vključevanje pikantne hrane v naš jedilnik ima prednosti tudi za naše zdravje, jakost pikantnosti v … Preberi več

Prosena kaša s špinačo
|

Priznajte … Včasih smo že kar malo siti riža, testenin in krompirja. Če se strinjate in iščete idejo za kaj novega, potem berite naprej. Tokrat smo pripravili recept s ponekod že pozabljeno sestavino: proseno kašo. Nekdaj je bila zelo cenjeno … Preberi več

Piščanec z mešanico Ras el hanout
|

Kar je v Indiji garam Masala in na Balkanu Vegeta, je v severni Afriki, predvsem v Maroku ras el hanout. Začimbna mešanica je rešilna bilka vsake gospodinje, saj bo jed ne glede na to kaj bo vrgla v lonec, z … Preberi več

Krompirjeva bomba
|

Za ta recept rpotrebujemo okrogel pekač za torte premera 22 cm in 1,5 do 2 uri časa. Najprej naredimo krompirjevo testo. Za pripravo potrebujemo: 6 srednjih krompirjev 200 g moke sol drobnjak piment muškatni orešček poljubna zelenjava Krompir skuhamo kot … Preberi več

Pire krompir in polpeti z ajdovo kašo
|

Glede na tempo, v katerm živimo, se velikokrat znajdemo v situaciji, ko moramo v precej kratkem času pripraviti okusno kosilo. Če ste se mogoče že naveličali okusa klasičnega pire krompirja in vas navadni polpeti ne navdušijo več, potem ste na … Preberi več

“KIŠ” (Quiche)
|

Ime te okusne,slane pite je dokaj zapleteno,a njena priprava je sila preprosta. In kaj je najboljše – izbira sestavin za pripravo je tako široka, kot je široka vaša domišljija! Stalnica sta edino testo in jajčni nadev. Kaj pa pravzaprav je … Preberi več

Sladki krompir in polnjeni lignji
|

Sladki krompir se dobi po vseh trgovski verigah po Slovniji in je dokaj poznan tudi v naših loncih. Po barvi in tudi rahlo po okusu spominja na korenje. Okus je res sladek,zato se ga lahko uporablja tudi za pripravo sladic. … Preberi več

Rižota s hokaido bučo, kostanjem in semeni
|

Ali z drugimi besedami: jesen na krožniku. 🍁 Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo: čebula česen por nekaj listov svežega žajbla na kolobarčke narezan korenček hokaido buča olje parmezan pinjole, bučna semena, sončnična semena kuhan in olupljen kostanj jušna osnova (pripravimo … Preberi več

Začimbe za pasulj
|

Pasulj je srbska specialiteta, ki je dobro poznana tudi v Sloveniji. Pripravljamo ga iz naslednjih sestavin: fižol (navadno beli) prekajeno meso (slanina, rebrca, klobasa) čebula česen korenček paradižnikova mezga ali paradižnikov koncentrat iz tube Seveda pa so za dober pasulj potrebne … Preberi več

Piščančji curry z basmati rižem
|

Piščančji curry je pikantna indijska jed, ki ima zelo samosvoj okus. Za pripravo potrebujemo – kot je za indijsko kulinariko značilno – kar precej začimb. Glavna začimba pa je seveda mešanica curry. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo currya: 1 … Preberi več

1 2 3
Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri