Prosena kaša s špinačo
|

Priznajte … Včasih smo že kar malo siti riža, testenin in krompirja. Če se strinjate in iščete idejo za kaj novega, potem berite naprej. Tokrat smo pripravili recept s ponekod že pozabljeno sestavino: proseno kašo. Nekdaj je bila zelo cenjeno … Preberi več

Piščanec z mešanico Ras el hanout
|

Kar je v Indiji garam Masala in na Balkanu Vegeta, je v severni Afriki, predvsem v Maroku ras el hanout. Začimbna mešanica je rešilna bilka vsake gospodinje, saj bo jed ne glede na to kaj bo vrgla v lonec, z … Preberi več

Krompirjeva bomba
|

Za ta recept rpotrebujemo okrogel pekač za torte premera 22 cm in 1,5 do 2 uri časa. Najprej naredimo krompirjevo testo. Za pripravo potrebujemo: 6 srednjih krompirjev 200 g moke sol drobnjak piment muškatni orešček poljubna zelenjava Krompir skuhamo kot … Preberi več

Pire krompir in polpeti z ajdovo kašo
|

Glede na tempo, v katerm živimo, se velikokrat znajdemo v situaciji, ko moramo v precej kratkem času pripraviti okusno kosilo. Če ste se mogoče že naveličali okusa klasičnega pire krompirja in vas navadni polpeti ne navdušijo več, potem ste na … Preberi več

“KIŠ” (Quiche)
|

Ime te okusne,slane pite je dokaj zapleteno,a njena priprava je sila preprosta. In kaj je najboljše – izbira sestavin za pripravo je tako široka, kot je široka vaša domišljija! Stalnica sta edino testo in jajčni nadev. Kaj pa pravzaprav je … Preberi več

Sladki krompir in polnjeni lignji
|

Sladki krompir se dobi po vseh trgovski verigah po Slovniji in je dokaj poznan tudi v naših loncih. Po barvi in tudi rahlo po okusu spominja na korenje. Okus je res sladek,zato se ga lahko uporablja tudi za pripravo sladic. … Preberi več

Rižota s hokaido bučo, kostanjem in semeni
|

Ali z drugimi besedami: jesen na krožniku. 🍁 Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo: čebula česen por nekaj listov svežega žajbla na kolobarčke narezan korenček hokaido buča olje parmezan pinjole, bučna semena, sončnična semena kuhan in olupljen kostanj jušna osnova (pripravimo … Preberi več

Začimbe za pasulj
|

Pasulj je srbska specialiteta, ki je dobro poznana tudi v Sloveniji. Pripravljamo ga iz naslednjih sestavin: fižol (navadno beli) prekajeno meso (slanina, rebrca, klobasa) čebula česen korenček paradižnikova mezga ali paradižnikov koncentrat iz tube Seveda pa so za dober pasulj potrebne … Preberi več

Piščančji curry z basmati rižem
|

Piščančji curry je pikantna indijska jed, ki ima zelo samosvoj okus. Za pripravo potrebujemo – kot je za indijsko kulinariko značilno – kar precej začimb. Glavna začimba pa je seveda mešanica curry. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo currya: 1 … Preberi več

Maroške mesne kroglice s kardamomom
|

Recept za vse tiste, ki včasih radi skuhate tudi kaj netradicionalnega. 😉 Recept za 4 osebe Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo maroških mesnih kroglic: 0,5 kg mlete jagnjetine (lahko nadomestimo tudi z mleto govedino) ½ srednje velike rdeče čebule 2 … Preberi več

Mesne kroglice s kurkumo
|

Recept za mini mesne kroglice s kurkumo. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo mesnih kroglic: 500 g mešanega mletega mesa drobtine 2 jajci dva velika stroka česna/česen v prahu 1 mala čebula sladka rdeča paprika v prahu kurkuma drobnjak poper … Preberi več

Kako skuhati krompir
|

Kuhanje krompirja ni velika znanost, je pa pogosto prvi korak za pripravo različnih okusnih jedi (npr. tenstanega krompirja, krompirjeve solate …).  Mojstrom v kuhinji kuhanje krompirja predstavlja mačji kašelj, medtem ko se marsikateremu začetniku v glavi zagotovo poraja kar nekaj … Preberi več

Testenine z jabolki
|

Testenine so ena izmed najbolj vsestranskih jedi. Večinoma jih sicer pripravljamo slane, danes pa jih bomo predstavili v sladko-sadni kombinaciji. Pripravili bomo testenine z jabolki. Recept je odličen predvsem zaradi enega razloga, in sicer glavni sestavini lahko prilagajate po svojih … Preberi več

Šparglji z lososom
|

Šparglji in losos. Je sploh lahko boljše? 😉 Zdrav, lahek in okusen obrok … Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo špargljev z lososom: losos sol limona poper česen šparglji Postopek priprave obroka:  Spodnje oziroma olesenele dele divjih špargljev odlomimo ali pa odrežemo, … Preberi več

Testenine in aljaški polak
|

Ribe so pomemben del prehrane, saj so lahko prebavljive, poleg tega pa vsebujejo še veliko beljakovin in aminokislin, ki jih naše telo samo ne more tvoriti. Ravno iz tega razloga je za nas dobro, da jih na vsake toliko časa … Preberi več

Riž in sladko-pekoča svinjina
|

Tomaž P. nam je posredoval preprost recept za kosilo, ki bo zagotovo navdušilo ljubitelje vročice. Potrebujemo malo sestavin, končni rezultat pa je nadvse okusno kosilo … Recept je nastal spontano, ko ga je iz poličke “navdihnila” na pol porabljena čilijeva … Preberi več

Domača pica
|

Predstavljamo vam recept za hrustljavo in zelo okusno domačo pico. Njam! 🍕 Ko enkrat ugotovimo, kako pripraviti odlično testo, imamo neskončno možnosti za ustvarjanje … Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo testa: moka ščepec sladkorja ščepec soli sveži kvas olivno olje voda/radenska/pivo … Preberi več

Krompirček z muškatnim oreščkom in polpeti s pimentom
|

Monika nam je tokrat poslala recept za kosilo. Za glavnino kosila je naredila polpete s pimentom, ki jih je spekla v pečici. Pripravila pa je še kar nekaj predlogov, kaj lahko pripravimo kot prilogo: pire krompir, pečen krompirček, na hitro … Preberi več

1 2
Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri