Skutin narastek

Skuta sodi med beljakovinsko bogata živila, zato lahko nadomesti kos mesa pri obroku. V našem receptu jo bomo združili z jajci, slanino in krompirjem, kar bo jed uvrstilo v rubriko samostojni, polnovredni obrok. Izbira vrste skute je vaša. Lahko delate … Preberi več

Meso za golaž iz pečice

Ponavadi kupim paket govejega mesa, narezanega za golaž in vedno skuham iz njega golaž. Kako kreativno, kajne? 🙂 Res je, da obstaja ogromno vrst mesa za golaž in ni potrebe kuhati vedno enega in istega. Pa vendar. Vedno v loncu, … Preberi več

Panirani jajčevci v pečici

Jajčevci, sicer bolj poletna zelenjava, so dandanes v trgovinah celo leto. Poleti jih imamo radi z žara, kar take, kot so, pozimi pa se prileže nekaj bolj nasitnega. Panirani jajčevci so zato enkratni za hladnejše dni. Ocvrta hrana je sicer … Preberi več

Ajvar rulada

Ajvar rulado lahko ponudite kot dodatek h kosilu ali kot samostojni prigrizek za vaše goste. Je barvno vabljiva in energijsko polna. Kdorkoli jo poskusi je nad njo navdušen. Za pripravo ajvar rulade potrebujemo naslednje pripomočke: pečico pekač velikosti pečice posodo … Preberi več

Mleta pečenka s slanino

Iz mletega mesa lahko pripravimo veliko različnih jedi. Od mletih pečenk, do polpet, mesnih kroglic, omak iz mletega mesa, lazanj, musak in še veliko drugih jedi. Če uporabimo mleto mešano meso, je nabor začimb s katerimi bomo ustvarjali, neskončen. Za … Preberi več

Veganski bučni polpeti

Bučke so eno najbolj nezahtevnih in hvaležnih živil, kar jih poznamo. So nevtralnega okusa in jih lahko zato uporabljamo v sladkih in slanih jedeh, same ali zmešane v jed, v juhah, na žaru, v sladicah, v kompotu … V vsakem … Preberi več

Kremna gobova juha

Mrzle zimske dni si lahko ogrejemo s kremno gobovo juho. A verjetno se vsi strinjate s tem, da juha dene dobro v vseh letnih časih. Za popestritev te klasične kremne juhe pa sem v tem receptu uporabila suh čemaž, ki … Preberi več

Ajdove kroglice

Vonj po ajdi naj danes napolni vašo kuhinjo. Kuhana ajdova kaša se počasi vrača na naše jedilnike. Vedno večkrat je uporabljena kot priloga in izvrstno se poda gobovi omaki. Tako vam tudi priporočamo, da zaužijete današnje ajdove kroglice – skupaj … Preberi več

Puran Tikka Masala z rižem

Puran Tikka Masala je različica piščančje verzije Tikka Masala, ki z svojim unikatnim okusom spominja na Indijo. Skrivnost pa se skriva v začimbni mešanici garam masala, ki nas z svojim značilnim okusom popelje onstran sveta v Indijo. Za pripravo Puran … Preberi več

Mesna lazanja z bučko

Lazanja je italijanska specialiteta, ki mora biti sočna in bogata, da zadovolji naše brbončice. Osnovni različici iz mesne omake, testa in bešamela, za piko na i, lahko dodate še malo zelenjave – recimo korenje ali bučke. Kaj potrebujete za pripravo … Preberi več

Špinačna lazanja

Špinača je ena izmed živil, ki jo z lahkoto uporabimo pri pripravi raznih jedi. Idej za pripravo kosila s špinačo je ogromno: špinača kot omaka, špinačna juha, špinača z govedino, špinačne palačinke, prosena kaša s špinačo … To je samo … Preberi več

Začinjen krompir z lečo

Krompir, ki ga bomo pripravili danes, se brez skrbi za kosilo ponudi samostojno, v družbi velike sklede sezonske ali mešane solate. Za bogastvo okusov bodo poskrbele dodane začimbe, leča pa bo poskrbela za beljakovinsko podporo obroku. Sledite nam v našo … Preberi več

Omaka s puranom

Puran in piščanec, dve vrsti mesa, ki zelo radi sprejemata raznolike začimbe in začimbne mešanice in nam s tem nudita obilo kulinaričnih dogodivščin. Drznite si uporabiti začimbe, ki se ne znajdejo velikokrat na vašem jedilniku. Drznite si eksperimentirati. “Poslušajte” svoj … Preberi več

Pečenka Sugo Bolognese

S pripravo pečenke Sugo Bolognese, boste porabili nekaj ostankov iz hladilnika, in še ubadati se vam ne bo treba z mislijo, katere začimbe dodati. Dodali boste namreč kar začimbno mešanico, ki smo jo že vnaprej pripravili za vas. Naj vas … Preberi več

Riževi rezanci z zelenjavo 

Dotično jed zaznamujejo azijski toni in velika količina zelenjave, ki je kuhana ravno dovolj, da je pokuhana, a vendar ostane hrustljava. Kokosovo mleko doda kremno zasnovo, začimbe pričarajo harmonijo okusov. Riževi rezanci so kot nalašč za to omako, saj nas … Preberi več

Puran v omaki

Puran in piščanec sta vrsti mesa, s katerima se da najbolj raznoliko ustvarjati. Hvaležno sprejmeta razne začimbe in začimbne mešanice in nam nudita prijetna kulinarična doživetja. Danes se bomo poigrali s puranjim mesom in vam ponudili namig za omako, ki … Preberi več

Veganska pica v ponvi

Na svetu je zelo malo ljudi, ki ne marajo pice. Tu in tam se najde kdo, ampak velika večina nas je malone obsedenih s pico. Sočna paradižnikova mezga, zelenjava in topljen sir na vrhu, rahlo zapečen, ravno dovolj, da naredi … Preberi več

Pečena starana govedina na rukolini posteljici z gorčično smetanovo omako

Vse bolj popularna starana govedina, ki vedno bolj navdušuje ljudi po celotnem svetu, zato torej vam danes predstavljamo recept za pečeno starano govedino na rukolini posteljici z gorčično smetanovo omako. Za pripravo pečene starane govedine na rukolini posteljici z gorčično … Preberi več

1 2 3 4 5
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri