Janež: uporaba in recepti
|

Z besedo janež v kulinariki označujemo male plodove aromatične rastline, ki se latinsko imenuje Pimpinella anisum. Gre za sorodnico kumine, kumina, kopra in komarčka in prvotno izvira iz Sredozemlja in Bližnjega vzhoda. Dandanes je razširjena skoraj povsod po svetu. Ovalne … Preberi več

Komarček: kako ga uporabljati v kuhinji
|

Komarček (Foeniculum vulgare) je visoka trjnica, ki izvira iz Sredozemlja. S časom se je razširili tudi drugod po svetu. Rastlina ima pernate liste, ki se uporabljajo kot zelišče, proizvede pa tudi rumene cvetove, ki se kasneje spremenijo v semena. Ta … Preberi več

Komarček – čaj in ostali recepti
|

Komarček (ali latinsko Foeniculum vulgare) je poznan pod več imeni, eno izmed njih je tudi koromač. Gre za rastlino, ki spada v družino kobulnic in je v sorodu s kumino in janežem. V kulinarične in zdravilne namene so jih uporabljali … Preberi več

Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri