Piščanec s curryjem in jogurtom

Curry, indijska skrivnostna začimba, ki postaja pravi hit tudi drugod po svetu, zato vam danes prestavljamo recept za piščanca s curryjem in jogurtom. Katere pripomočke potrebujemo za pripravo piščanca s curryjem in jogurtom: plastično posodo nož desko žlico skodelico nizko … Preberi več

Zelenjavna juhica s curryjem

Na vrtu se bohoti sezonska zelenjava, vi pa ste si zaželeli nekaj toplega, a lahkega za želodec (in pripravo)? Potem preizkusite recept za odlično zelenjavno juho, ki se prileže v vsakem letnem času. Recept je pripravila in preizkusila naša sledilka … Preberi več

Čičerikin kari

Kari je nadvse priljubljena in preprosta jed, ki je zaradi uporabe zdravilnih začimb dobro dene tudi vašemu zdravju. Danes z vami delimo recept za različico, ki si jo lahko privoščijo tudi vegani. V glavni vlogi sta čičerika in kokosovo mleko … Preberi več

Pekoče začimbe

Borimo se s poletno vročino s pekočino pekočih začimb. Izjemno in neverjetno, a učinkovito: v poletnih mesecih pekoče začimbe učinkovito hladijo kljub vročini v želodcu in na jeziku. Kot pregovor pravi klin se s klinom zbija, oziroma v tem primeru … Preberi več

Gorčična omaka za burger 

Burgerji so zadnje čase pravi modni hit. Enkratni so za hiter obrok – primeš v roko, poješ in že greš naprej. Niso pa le dobra kombinacija sveže zelenjave, ogljikovih hidratov in toplega obroka, ampak so tudi izjemno preprosti za pripravo. Tako … Preberi več

Pikantna bučna juha

Tisti, ki imate v sebi vsaj kanček gurmana dobro veste, kako jeseni našo kuhinjo prevzame vonj po omamno dobri bučni juhici. Čeprav so buče sezonske, pa posebno v hladnih in deževnih dneh še kako pogrejejo prav vsak želodček. Mi smo … Preberi več

Curry: začimba za omake (in še več)

  Beseda »curry« je precej zapletena, saj pri različnih ljudeh spodbudi različne misli. Velika večina ljudi sicer to besedo najprej poveže z (običajno) rumenim »praškom«, ki ga najdemo med drugimi začimbami in ga uporabljamo za kuhanje. Sicer pa lahko z … Preberi več

Piščančji curry z basmati rižem

Piščančji curry je pikantna indijska jed, ki ima zelo samosvoj okus. Za pripravo potrebujemo – kot je za indijsko kulinariko značilno – kar precej začimb. Glavna začimba pa je seveda mešanica curry. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo currya: 1 … Preberi več

Curry (kari) listi: uporaba in recept

Curry ali kari listi so v hindujščini poznani pod imenom kadi patta. Gre za pogosto uporabljeno začimbo, ki jo na vzhodu dodajajo skoraj v vse jed. Pri nas je ta začimba še vedno precej neznana, zato smo se odločili, da … Preberi več

Mesne kroglice v curry omaki

Ideja za kosilo: mini mesne kroglice v curry omaki. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo mesnih kroglic: mleto meso sol poper drobnjak curry jajce drobtine sir olje čebula jabolko moka voda sladka smetana Postopek priprave mesnih kroglic v curry omaki: … Preberi več

Cimet, recepti in uporaba v kuhinji

Cimet je ena tistih začimb, ki jo ljudje v medicinske in kulinarične namene uporabljajo že od antičnih časov. S svojim vonjem je zagotovo nepogrešljiva začimba zimskega časa, saj je prisotna v številnih receptih za piškote in kuhano vino. Prav tako … Preberi več

Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri