Curry: začimba za omake (in še več)
|

  Beseda »curry« je precej zapletena, saj pri različnih ljudeh spodbudi različne misli. Velika večina ljudi sicer to besedo najprej poveže z (običajno) rumenim »praškom«, ki ga najdemo med drugimi začimbami in ga uporabljamo za kuhanje. Sicer pa lahko z … Preberi več

Piščančji curry z basmati rižem
|

Piščančji curry je pikantna indijska jed, ki ima zelo samosvoj okus. Za pripravo potrebujemo – kot je za indijsko kulinariko značilno – kar precej začimb. Glavna začimba pa je seveda mešanica curry. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo currya: 1 … Preberi več

Curry (kari) listi: uporaba in recept
|

Curry ali kari listi so v hindujščini poznani pod imenom kadi patta. Gre za pogosto uporabljeno začimbo, ki jo na vzhodu dodajajo skoraj v vse jed. Pri nas je ta začimba še vedno precej neznana, zato smo se odločili, da … Preberi več

Mesne kroglice v curry omaki
|

Ideja za kosilo: mini mesne kroglice v curry omaki. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo mesnih kroglic: mleto meso sol poper drobnjak curry jajce drobtine sir olje čebula jabolko moka voda sladka smetana Postopek priprave mesnih kroglic v curry omaki: … Preberi več

Cimet, recepti in uporaba v kuhinji
|

Cimet je ena tistih začimb, ki jo ljudje v medicinske in kulinarične namene uporabljajo že od antičnih časov. S svojim vonjem je zagotovo nepogrešljiva začimba zimskega časa, saj je prisotna v številnih receptih za piškote in kuhano vino. Prav tako … Preberi več

Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri