Cimetovi polžki s karamelo
|

Omamni vonj cimeta … 🧡 Tokrat recept za sladico, za katero bo na hitro marsikdo mislil, da je pretirano sladka. Pa temu ni tako! Testo za polžke je namreč klasično testo za kruh; testo tako nima dodanega niti sladkorja niti jajc – … Preberi več

Jabolčna pita z garam masalo
|

Oh, jabolčna pita … Tokrat predstavljamo malo drugačen recept. Namesto klasičnih začimb za pito (cimet, klinčki …) je glavna akterka te pite začimbna mešanica Garam masala. Le-ta vsebuje čudovite aromatične začimb. Na prvi duh ta mešanica spominja na mešanico začimb … Preberi več

Pirine palačinke z skutno-kokosovim nadevom
|

Palačinke. Takšne in drugačne – vsakič božanske. 😍 Palačinke navadno pripravljamo iz štirih nujnih glavnih sestavin: moke, jajc, mleka ter tekočine za rahlost, ne gre pa tudi brez soli in (vanilin) sladkorja. Seveda pa obstaja nešteto različnih receptov za raznovrstne palačinke … Preberi več

Jagodni zavitek
|

Ideja za hitro pripravljeno sladico – zavitek z jagodami. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo jagodnega zavitka: 500 g svežih jagod *uporabimo lahko tudi zmrznjene, a jih moramo pred pripravo odtajati in odliti vodo. 60 g masla 100 g kisle … Preberi več

Pečene banane s cimetom
|

Pečene banane s cimetom so sladica, katero skoraj zagotovo pozna velika večina tabornikov in tistih, ki se radi družijo ob ognju na prostem. Za pripravo namreč ne potrebujemo nobene posode in drugih posebnih kuhinjskih pripomočkov; na seznamu potrebščin so samo … Preberi več

Cimetova zloženka
|

Blogerki Natalija in Tamara – Our way everyday – sta tokrat z našimi začimbami ustvaril slastno sladico. Uporabili sta svojo inovativnost in recept za vsem dobro poznane cimetove polžke (»cinnamon rolls«) preoblikovali v cimetovo zloženko. Cimetovo zloženko lahko jeste kot samostojno sladico, … Preberi več

Gres na dva načina: kakav in pehtran
|

Gres je zagotovo ena tistih jedi, ki veliko večino spomni na čase vrtca in šole. Gre za zelo enostavno in nasitno jed, ki jo pripravimo v približno 15 oziroma 20 minutah. Recept ni zahteven za pripravo, zato ga lahko – … Preberi več

Sredozemske začimbe: vrste in značilnosti
|

Z besedo Sredozemlje označujemo območje 22 držav, ki se raztezajo okrog Sredozemskega morja. V različnih zgodovinskih obdobjih je bilo to ozemlje središče številnih velikih imperijev. Dandanašnji dan je območje poseljeno z različnimi narodi z raznovrstnimi kulturami. Vsekakor se zgodovinska in … Preberi več

Cimet, recepti in uporaba v kuhinji
|

Cimet je ena tistih začimb, ki jo ljudje v medicinske in kulinarične namene uporabljajo že od antičnih časov. S svojim vonjem je zagotovo nepogrešljiva začimba zimskega časa, saj je prisotna v številnih receptih za piškote in kuhano vino. Prav tako … Preberi več

Hitre cimetove rolice
|

Cimetove rolice so še eden tistih receptov, ki jih lahko na hitro naredimo v zadnjem trenutku. Brez velikega truda in z malo sestavinami lahko pripravimo okusne, rahle in dišece rolice. Po želji jih lahko na koncu okrasimo še s sladkornim … Preberi več

Najboljši dišeči in mehki medenjaki
|

Bližajo se prazniki, z njimi pa peka piškotov. Eni bolj znanih prazničnih piškotov so seveda dišeči medenjaki. Pa veste, kaj je pri njih najboljše? Da s “čakanjem v škatli” postajajo vse boljši! 🙂 Da se boste lahko doma sladkali še … Preberi več

Vonj in okus praznikov – praznične začimbe
|

Z današnjim dnem smo vstopili v praznični december in čas, ko bomo od vsepovsod vonjali praznične vonjave – pravkar pečene piškote, kuhano vino …  Začimbe so zagotovo pomembne sestavine, ki skrbijo za omamne vonjave in okuse naših prazničnih jedi. Pripravili smo … Preberi več

Nadevane palčke s čokolado
|

Včasih se zgodi, da nimamo ravno veliko časa ali pa volje za peko, se pa kljub temo želimo posladkati z doma pripravljeno sladico. Nadevane palčke pripravimo precej hitro z zelo malo sestavinami. Čeprav je postopek priprave malo daljši, je sama … Preberi več

Med, ingver, cimet in limona – kombinacija za hladne dni
|

Zimski letni čas s seboj ne prinese samo snežink in praznikov, temveč tudi številne neprijetne prehlade. Pred njimi se lahko preventivno zaščitimo z domačimi pripravki – eden takih je tudi ingverjev med z limono in cimetom. Vse sestavine skupaj izpadejo fantastično! … Preberi več

Slivova marmelada s cejlonskim cimetom
|

Marmelada – kakršna koli že – je precej nepogrešljiv del domače ozimnice. Te dni se je pri nas kuhala slastna slivova marmelada s celjonskim cimetom. Rezultat je odličen, zato vam predlagamo, da jo poskusite narediti tudi vi. 😉 Sestavine: 3 … Preberi več

Začimbe in zelišča
|

Zelišča in začimbe so nepogrešljiv del dobro opremljene kuhinje, saj bi bile brez njih jedi precej puste. Našim kreacijam dodajajo aromo, barvo in teksturo, poleg tega pa tudi poudarijo in krepijo okuse drugih sestavin. Lahko jih uporabljamo tudi kot »pomočnike« … Preberi več

Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri