Medenjaki

Se spomnite prijetnega občutka, ko vstopite v hišo, kjer so iz pečice, ravnokar vzeli pekač sveže pečenih medenjakov? Ponavadi nas taki prijetni spomini vežejo na domovanja naših babic in mam. Da bomo še mi ustvarili take lepe spomine za naše … Preberi več

Proseni čokoladni puding

Ste tudi vi v otroštvu uživali v proseni kaši? Tokrat smo si privoščili kanček nostalgije na moderen način in pripravili čokoladni puding iz prosene moke. Posladkali smo ga z rjavim sladkorjem demerara ter začinili z nepogrešljivima cimetom in vaniljo. Sestavine … Preberi več

Čoko-bananin maca smoothie

Pripravite si smoothie, ki velja za pravi afrodizijak, hkrati pa tudi uravnava (ženske) hormone. Sestavine: 1 zamrznjena banana 1 skodelica mandljevega mleka 1 ČŽ mace v prahu 1/4 ČZ cimeta 1/4 ČZ kajenskega popra 1/4 ČŽ muškatnega oreška 2 žlici … Preberi več

Francoski opečenec z začimbami

Francozi zagotovo znajo uživati in prav je tako! Francoski toast si privoščite za zajtrk ali kot sladico, ki v naši različici ni prav nič grešna, je pa zagotovo dovolj dekadentnega okusa. Za 6 francoskih opečencev boste potrebovali: 1 skodelico mandljevega … Preberi več

Vroči (kuhan) gin

Kljub temu, da je veseli december že mimo, bo mrzlo vreme še nekaj časa naša stalnica. Zato se druženju na toplem prileže kuhan gin, ki ga lahko brez težav pripravimo tudi v brezalkoholni različici, saj je gin dodan čisto na … Preberi več

Worcester omaka – recept

Znamenita angleška Worcester omaka že 150 let predstavlja nadomestek indijske začimbne omake, vendar je danes ne izdelujejo in uporabljajo samo v Angliji, ampak že po celem svetu. Ima značilen pikanten, a hkrati kislo sladek okus, uporabljamo pa jo lahko kot … Preberi več

Cejlonski cimet – uporaba v kuhinji

Cejlonski cimet spada v skupino najstarejših začimb na svetu in velja za pravo različico cimeta. Kaj je cejlonski cimet? Cejlonski cimet raste v južnem in jugovzhodnem delu Azije, na Madagaskarju, Sejšelih in na Šrilanki, ki danes velja tudi za uvoznico … Preberi več

Čokoladna prosena kaša s cimetom in vaniljo

Za zajtrk ali večerjo si pripravite okusno čokoladno proseno kašo, ki je v hladnejših mesecih prava hrana za dušo. Proso je žito, ki vsebuje veliko mineralov in naj bi pripomoglo tudi k lepšim lasem ter nohtom, če ga boste uživali … Preberi več

Prosena kaša s hruško in cimetom

Prosena kaša, starodavna žitarica polna mineralov, danes predstavljena v obliki hranilnega brezglutenskega zajtrka. Predstavljamo vam recept za proseno kašo s hruško in cimetom. Za pripravo prosene kaše s huško in cimetom potrebujemo naslednje pripomočke: plastično posodo nož desko merilno posodo … Preberi več

Brusnični napitek z začimbami

Z začimbami lahko poživimo tudi pijačo – danes vam priporočamo brusnični napitek z začimbami. Sestavine za brusnični napitek z začimbami: 1 dcl vode 1,5 dcl brusničnega soka 1/2 čajna žlička ingverja v prahu 1 čajna žlička cimeta 1/2 čajna žlička muškatnega oreška 1 žlica svežega … Preberi več

Jabolčni kruh

V jesenskem času si vsi želimo toplejših jedi in sladic. V tem času so sezonska jabolka in hruške, buče, zelje, repa itd. Najbolj od vsega se prileže košček pite ali sladkega kruha s skodelico čaja ob strani. K temu pa … Preberi več

Jabolčni shot s cimetom

Jabolčni kis pomaga uravnavati krvni sladkor, vsebuje pa tudi pektin, ki olajša prebavo. V današnjem receptu ga bomo uporabili v kombinaciji s cimetom, ki prav tako uravnava krvni sladkor ter pripomore k odličnemu okusu. Napitek si privoščite vsakič, ko se … Preberi več

Pražen riž z datlji, cimetom in kardamomom

Vaše brbončice bodo prebudili sladki datlji, srce pa ogrel dišeči cimet. Temu dodajte še nežne aromatične tone kardamoma, pa dobite zares romantično aromo. Pražen riž z datlji, cimetom in kardamomom je dekadentna jed, ki se vam bo posebno prilegla na … Preberi več

Sadna solata iz melon s polivko

Poleti se posebej priležejo sveže in hladne jedi in živila, kljub jesenskemu vremenu pa so sadne solate še vedno zanimive. Pri njih je najboljši del to, da so osvežilne in sladke, hkrati pa so polne vitaminov, mineralov in vlaknin. Saj … Preberi več

Kompot iz bučk

Melone so sorodnice kumar in buč, v kulinariki jih uvrščamo k sadju. Po drugi strani pa botaniki jajčevce, bučke in paradižnike uvrščajo med sadje, v kulinariki pa sodijo med zelenjavo. Skratka, bučke so tako nevtralnega okusa, da jih lahko pripravimo slane … Preberi več

Osvežilna ovsena kaša z jabolki in cimetom

Ovseni kosmiči so klasičen jutranji obrok. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin so enkraten zajtrk, saj telo vlaknin ne prebavi prehitro in zato ostanemo dlje časa siti. Če temu dodamo še nekaj svežega sadja, potem je pred nami izvrstno gorivo polno vitaminov, … Preberi več

Veganski bananini zvitki s cimetom

Sestavine za veganske bananine zvitke s cimetom: 4 zrele banane 2 žlici cimeta v prahu 10-12 datljev ½ skodelice vode ½ čajne žličke vanilije 1/4 skodelice kokosovih kosmičev ½ čajne žličke morske soli Začimbe za pripravo bananinih zvitkov s cimetom lahko … Preberi več

Skutni slivovi cmoki

Cmoki so odlična jed, ne glede na vrsto polnila. Poleg mesnih cmokov so na naših mizah največkrat sladki sadni cmoki: slivovi, jagodni, borovničevi, marelični … Lahko bi se lotili tudi zelenjavnih – z brstičnim ohrovtom, recimo. Pa ste vedeli, da … Preberi več

1 2 3
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri