Kompot iz bučk
|

Melone so sorodnice kumar in buč, v kulinariki jih uvrščamo k sadju. Po drugi strani pa botaniki jajčevce, bučke in paradižnike uvrščajo med sadje, v kulinariki pa sodijo med zelenjavo. Skratka, bučke so tako nevtralnega okusa, da jih lahko pripravimo slane … Preberi več

Osvežilna ovsena kaša z jabolki in cimetom
|

Ovseni kosmiči so klasičen jutranji obrok. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin so enkraten zajtrk, saj telo vlaknin ne prebavi prehitro in zato ostanemo dlje časa siti. Če temu dodamo še nekaj svežega sadja, potem je pred nami izvrstno gorivo polno vitaminov, … Preberi več

Veganski bananini zvitki s cimetom
|

Sestavine za veganske bananine zvitke s cimetom: 4 zrele banane 2 žlici cimeta v prahu 10-12 datljev ½ skodelice vode ½ čajne žličke vanilije 1/4 skodelice kokosovih kosmičev ½ čajne žličke morske soli Navodila za pripravo bananinih zvitkov: Pečico segrejte na … Preberi več

Skutni slivovi cmoki
|

Cmoki so odlična jed, ne glede na vrsto polnila. Poleg mesnih cmokov so na naših mizah največkrat sladki sadni cmoki: slivovi, jagodni, borovničevi, marelični … Lahko bi se lotili tudi zelenjavnih – z brstičnim ohrovtom, recimo. Pa ste vedeli, da … Preberi več

Biskvit z arašidovim maslom in karamelo
|

Poznate “na glavo obrnjene” biskvite s karamelo? No, tale je eden takih. Ko je pečen, ga takoj prekucnete iz pekača na servirni krožnik, da se karamela razlije po biskvitu. V našem biskvitu pa se skriva še arašidovo maslo in banane. … Preberi več

Začinjena limonada
|

Začinjena limonada je popoln osvežilni napitek za vsak dan! Je povsem naravna (za razliko od limonad v pločevinkah), s pridihom cimeta, klinčkov in pimenta pa bo navdušila tudi največje izbirčneže. Za pripravo začinjene limonade potrebujete: 1/2 skodelice sladkorja 1/4 skodelice … Preberi več

Jabolčni zavitek ali štrudelj malo drugače
|

Jabolčni zavitek je sladica, ki se prileže v vsakem letnem času. Če pa ga še malo nadgradite, boste dobili čudovito kulinarično doživetje, ki ne bo zlahka ušlo iz spomina. Za nadgradnjo našega jabolčnega zavitka bo poskrbela začimbna mešanica Garam Masala. … Preberi več

Cimetovi polžki s karamelo
|

Omamni vonj cimeta … 🧡 Tokrat recept za sladico, za katero bo na hitro marsikdo mislil, da je pretirano sladka. Pa temu ni tako! Testo za polžke je namreč klasično testo za kruh; testo tako nima dodanega niti sladkorja niti jajc – … Preberi več

Jabolčna pita z garam masalo
|

Oh, jabolčna pita … Tokrat predstavljamo malo drugačen recept. Namesto klasičnih začimb za pito (cimet, klinčki …) je glavna akterka te pite začimbna mešanica Garam masala. Le-ta vsebuje čudovite aromatične začimb. Na prvi duh ta mešanica spominja na mešanico začimb … Preberi več

Pirine palačinke z skutno-kokosovim nadevom
|

Palačinke. Takšne in drugačne – vsakič božanske. 😍 Palačinke navadno pripravljamo iz štirih nujnih glavnih sestavin: moke, jajc, mleka ter tekočine za rahlost, ne gre pa tudi brez soli in (vanilin) sladkorja. Seveda pa obstaja nešteto različnih receptov za raznovrstne palačinke … Preberi več

Jagodni zavitek
|

Ideja za hitro pripravljeno sladico – zavitek z jagodami. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo jagodnega zavitka: 500 g svežih jagod *uporabimo lahko tudi zmrznjene, a jih moramo pred pripravo odtajati in odliti vodo. 60 g masla 100 g kisle … Preberi več

Pečene banane s cimetom
|

Pečene banane s cimetom so sladica, katero skoraj zagotovo pozna velika večina tabornikov in tistih, ki se radi družijo ob ognju na prostem. Za pripravo namreč ne potrebujemo nobene posode in drugih posebnih kuhinjskih pripomočkov; na seznamu potrebščin so samo … Preberi več

Cimetova zloženka
|

Blogerki Natalija in Tamara – Our way everyday – sta tokrat z našimi začimbami ustvaril slastno sladico. Uporabili sta svojo inovativnost in recept za vsem dobro poznane cimetove polžke (»cinnamon rolls«) preoblikovali v cimetovo zloženko. Cimetovo zloženko lahko jeste kot samostojno sladico, … Preberi več

Gres na dva načina: kakav in pehtran
|

Gres je zagotovo ena tistih jedi, ki veliko večino spomni na čase vrtca in šole. Gre za zelo enostavno in nasitno jed, ki jo pripravimo v približno 15 oziroma 20 minutah. Recept ni zahteven za pripravo, zato ga lahko – … Preberi več

Sredozemske začimbe: vrste in značilnosti
|

Z besedo Sredozemlje označujemo območje 22 držav, ki se raztezajo okrog Sredozemskega morja. V različnih zgodovinskih obdobjih je bilo to ozemlje središče številnih velikih imperijev. Dandanašnji dan je območje poseljeno z različnimi narodi z raznovrstnimi kulturami. Vsekakor se zgodovinska in … Preberi več

Cimet, recepti in uporaba v kuhinji
|

Cimet je ena tistih začimb, ki jo ljudje v medicinske in kulinarične namene uporabljajo že od antičnih časov. S svojim vonjem je zagotovo nepogrešljiva začimba zimskega časa, saj je prisotna v številnih receptih za piškote in kuhano vino. Prav tako … Preberi več

Hitre cimetove rolice
|

Cimetove rolice so še eden tistih receptov, ki jih lahko na hitro naredimo v zadnjem trenutku. Brez velikega truda in z malo sestavinami lahko pripravimo okusne, rahle in dišece rolice. Po želji jih lahko na koncu okrasimo še s sladkornim … Preberi več

Najboljši dišeči in mehki medenjaki
|

Bližajo se prazniki, z njimi pa peka piškotov. Eni bolj znanih prazničnih piškotov so seveda dišeči medenjaki. Pa veste, kaj je pri njih najboljše? Da s “čakanjem v škatli” postajajo vse boljši! 🙂 Da se boste lahko doma sladkali še … Preberi več

1 2
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri