Poletna solata z baziliko in bučnim oljem
|

Osvežilna solata, ki s svojim okusom brez dvoma navduši. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo solate: *za 1 osebo 1-2 srednje velika paradižnika 1 pelat polovica rdeče paprike Srednje velik nepekoč feferon oziroma podolgovato papriko 1 srednje velik korenček “skrivni sestavini” … Preberi več

Tabasco omaka – recept
|

Tabasco pekoča omaka je ameriška klasika že od leta 1868. Prepoznavna je po svoji rdeči barvi, viskoznosti, srednji vročici in rahlo kiselkastemu okusu. Recept za svetovno znano pekočo omako – Tabasco –  je leta 1868 v Louisiani razvil Edmund McIlhenny. … Preberi več

Domača pekoča omaka: Habanero in koriander
|

Na trgu lahko najdemo kar precej okusnih pekočih omak, toda še vedno je včasih zabavno, da se z njihovo pripravo poigramo tudi sami. Recept, ki ga predstavljamo, vsebuje zgolj 6 sestavin: Habanero čilije, koriander, limonin sok, kis, sol in česen. … Preberi več

Riž in sladko-pekoča svinjina
|

Tomaž P. nam je posredoval preprost recept za kosilo, ki bo zagotovo navdušilo ljubitelje vročice. Potrebujemo malo sestavin, končni rezultat pa je nadvse okusno kosilo … Recept je nastal spontano, ko ga je iz poličke “navdihnila” na pol porabljena čilijeva … Preberi več

Kako oziroma katero pekočo omako izbrati?
|

Izbira prave oziroma najljubše omake je precej podobna izbiri partnerja: na začetku precej previdno stopaš po terenu, počasi zbereš pogum, preizkušaš na različne načine, velikokrat prvotno izbiro tudi zamenjaš. Najpomembnejša stvar pa je zagotovo to, da zaupaš svojemu občutku. No, … Preberi več

Aglio, Olio e Peperoncino
|

Večkrat se nam zgodi, da moramo zelo na hitro pripraviti kosilo, za katerega pa si želimo, da bi bilo tudi okusno. Iz tega razloga vam tokrat predstavljamo recept za zelo okusno, preprosto in hitro kosilo. Dodaten plus je zagotovo ta, da … Preberi več

Juha iz Pasilla čilijev
|

Juha iz posušenih vijoličnočrnih Pasilla čilijev je zagotovo nekaj, s čimer lahko presenetite marsikaterega gurmana. Pasilla čili juhi zagotovi rahlo čokoladno noto, ki na trenutke spominja še na okus suhih sliv, in temno rdečo barvo. Spada med najmanj pekoče čilije, … Preberi več

Scovillova lestvica
|

Scovillova lestvica in lestvica od 1 do 6 – pripomočka za razvrščanje čilijev glede na njihovo jakost. “To je preveč pekoče” je stavek, ki ga lahko pogosto slišimo. Navadno ga izrečejo tisti, ki so se prvič srečali s preveč pekočo … Preberi več

Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri