Kako začiniti meso za žar?
|

Poletje je že tu in sezona žara se je že začela. Preden pa kot žar mojstri postavite svoje mojstrovine pred svojimi bližnjimi, je potrebno začeti pri samih osnovah in sicer pri ključnem postopku začinjanja mesa za žar. Izbira vrste mesa … Preberi več

Začimbe za vegane
|

Dobra hrana je razvada skorajda vsakega človeka. Težko se je ubraniti slastnemu vonju, ki se vije iznad štedilnika. Ne diši pa vsaka jed enako, četudi so živila, ki jih uporabljamo, kvalitetna in skorajda enaka kot pri neki drugi jedi. Glavno … Preberi več

Pikantni zelenjavni namaz
|

Če ste navdušeni nad čiliji in pekočimi jedmi, potem ste se najverjetneje že spoprijemali s težavo pri kupovanju namazov in podobnih živil, ki naj bi bila pekoča. Pa niso. Vsaj ne dovolj za vas. Poleg tega imajo dodan sladkor in … Preberi več

Veganski bananini zvitki s cimetom
|

Sestavine za veganske bananine zvitke s cimetom: 4 zrele banane 2 žlici cimeta v prahu 10-12 datljev ½ skodelice vode ½ čajne žličke vanilije 1/4 skodelice kokosovih kosmičev ½ čajne žličke morske soli Navodila za pripravo bananinih zvitkov: Pečico segrejte na … Preberi več

Skutni slivovi cmoki
|

Cmoki so odlična jed, ne glede na vrsto polnila. Poleg mesnih cmokov so na naših mizah največkrat sladki sadni cmoki: slivovi, jagodni, borovničevi, marelični … Lahko bi se lotili tudi zelenjavnih – z brstičnim ohrovtom, recimo. Pa ste vedeli, da … Preberi več

Rožičev puding
|

Ste za nekoliko drugačen, a prav tako odličen rožičev puding s karakterjem? Za pripravo rožičevega pudinga s karakterjem potrebujete*: (za 2 – 3 osebe) 2 čajni žlički riževe moke 5 žličk rožičeve moke 3 žličke čokolade v prahu cimet po … Preberi več

Pikantna bučna juha
|

Tisti, ki imate v sebi vsaj kanček gurmana dobro veste, kako jeseni našo kuhinjo prevzame vonj po omamno dobri bučni juhici. Čeprav so buče sezonske, pa posebno v hladnih in deževnih dneh še kako pogrejejo prav vsak želodček. Mi smo … Preberi več

Piščančje polnjene paprike
|

Zagotovo vsi poznate polnjene paprike v omaki, že kot otroci smo jih oboževali. Pa ste se že kdaj lotili njihove priprave s popolnoma drugačnim nadevom in drugačno omako? Mi smo se polnjenih paprik lotili s piščancem in aromatično začimbno mešanico … Preberi več

Začinjena kava
|

Popestrite svoje jutro in si za spremembo pripravite začinjeno kavo ali t. i. spiced coffee!   Kardamom je znan tudi kot kralj začimb, ki se pogosto uporablja v povezavi z ingverjem. Tako kot slednji, je tudi kardamom izvrsten za izboljšanje … Preberi več

Otroci, kuhanje in začimbe
|

Tokrat bi se dotaknili povezave med otroci in uporabo začimb v kuhinji. Začimbe niso samo sestavni del kulinaričnega doživetja, ampak imajo tudi zdravilne učinke, katere je dobro poznati in uporabiti. Zaradi nepoznavanja večina staršev jedem za otroke raje ne dodaja … Preberi več

Zavitek z lignji in špinačo
|

Danes bomo za kosilo združili tri markantne besede: lignji, špinača, Grčija. Kar nekako nenavadno gredo v uho, kajne? Nekako jih nismo navajeni skupaj. Sedaj temu ne bo več tako – od danes naprej se vam bodo v spominu vedno pojavile … Preberi več

Stefani pečenka
|

Tako preprosta jed, ki pa ima tako veličasten izgled. Stefani pečenka, mesna štruca avstro-ogrskih korenin. Danes jo vsaka gospodinja pripravi malo drugače, vsem receptom pa je skupno to, da se na sredi mesne mase skrivajo trdo kuhana jajčka. Poglobite se … Preberi več

Namaz iz paprik
|

Paprika je živilo, ki se lahko uporablja na razne načine, je zelo okusna in še zdrava po vrhu. Ko jo je na vrtu ogromno, je primerno iz nje narediti ozimnico, ob kateri se nam bo smejalo na cela usta. Ena … Preberi več

Mehiški čokoladni smoothie s kajenskim poprom
|

Privoščite si dekadentno, sladko, kremasto mehiško ledeno čokolado z drznim ščepcem toplote. Sestavine za mehiški čokoladni smootie: 1/3 skodelice kokosovega ali grškega jogurta 1/2 skodelice mleka (po možnosti z okusom vanilje) 1 čajna žlička vanilije 1/2 prezrele banane (po možnosti … Preberi več

Biskvit z arašidovim maslom in karamelo
|

Poznate “na glavo obrnjene” biskvite s karamelo? No, tale je eden takih. Ko je pečen, ga takoj prekucnete iz pekača na servirni krožnik, da se karamela razlije po biskvitu. V našem biskvitu pa se skriva še arašidovo maslo in banane. … Preberi več

DIY chai
|

Chai se vedno prileže, saj nas poživi in hkrati pogreje. Ker je vsak dan pravi dan za domače ustvarjanje, tokrat z vami delimo recept za DIY ali “naredi si sam” mešanico začimb za chai. Za mešanico za chai potrebujete: 2 … Preberi več

Ravioli z mesno omako iz pečice
|

Jedi iz pečice so izredno hvaležne za pripravo. Naredimo jih v eni posodi, kar posledično pomeni manj pomivanja posode. Ne potrebujejo stalnega mešanja in nadzora. Le včasih vržemo oko na pečico, da vidimo napredek. Enako je z ravioli iz pečice. … Preberi več

Veganski čokoladni mousse
|

Danes za sladico pripravite omamen veganski čokoladni mousse! Za pripravo veganskega čokoladnega moussa* potrebujete naslednje sestavine: *za 3 osebe 100 g nemlečne temne čokolade (z najmanj 75 % kakava) 350 g svilnatega tofuja 70 g javorjevega sirupa lupinica 1 limete … Preberi več

1 2 3 4 9
Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri