Pečena starana govedina na rukolini posteljici z gorčično smetanovo omako

Vse bolj popularna starana govedina, ki vedno bolj navdušuje ljudi po celotnem svetu, zato torej vam danes predstavljamo recept za pečeno starano govedino na rukolini posteljici z gorčično smetanovo omako. Za pripravo pečene starane govedine na rukolini posteljici z gorčično … Preberi več

Polentine palčke

Tradicionalna, in predvsem med mladimi velikokrat pozabljena, polenta je izjemna stranska jed, ki obrok popestri s svojim okusom in strukturo. Namesto kruha jo lahko ponudimo k različnim enolončnicam, lahko si jo privoščimo za zajtrk oblito z mlekom, ali pa jo … Preberi več

Chia puding z jagodičevjem

Vsi poznamo občutek želje po nečem sladkem ali slanem, ko nam pade energija. Velikokrat se v takem trenutku poslužimo nečesa nezdravega, kar nas poteši za kratek čas, a smo kmalu spet lačni. Svojemu telesu in svojim možganom bi naredili veliko … Preberi več

Piščanec s curryjem in jogurtom

Curry, indijska skrivnostna začimba, ki postaja pravi hit tudi drugod po svetu, zato vam danes prestavljamo recept za piščanca s curryjem in jogurtom. Katere pripomočke potrebujemo za pripravo piščanca s curryjem in jogurtom: plastično posodo nož desko žlico skodelico nizko … Preberi več

Worcester omaka – recept

Znamenita angleška Worcester omaka že 150 let predstavlja nadomestek indijske začimbne omake, vendar je danes ne izdelujejo in uporabljajo samo v Angliji, ampak že po celem svetu. Ima značilen pikanten, a hkrati kislo sladek okus, uporabljamo pa jo lahko kot … Preberi več

Prava bolonjska omaka

Prava bolonjska omaka, klasična italijanska mesna omaka, ki navdušuje ljudi po celem svetu. Različic bolonjske omake je ogromno, ampak danes vam predstavljamo recept za pravo italijansko bolonjsko omako. Katere pripomočke potrebujemo za pripravo prave bolonjske omake: nož deska žlica skodelica … Preberi več

Kruhovi cmoki

Kolikokrat se vam zgodi, da kupite preveč kruha in ne veste kaj narediti z njim, da se ne pokvari. Za padec sladkorja je rešitev v kruhovem narastku. Za konkretno lakoto, pa so kruhovi cmoki vedno dobra odločitev. Mi smo jih … Preberi več

Cejlonski cimet – uporaba v kuhinji

Cejlonski cimet spada v skupino najstarejših začimb na svetu in velja za pravo različico cimeta. Kaj je cejlonski cimet? Cejlonski cimet raste v južnem in jugovzhodnem delu Azije, na Madagaskarju, Sejšelih in na Šrilanki, ki danes velja tudi za uvoznico … Preberi več

Čokoladna prosena kaša s cimetom in vaniljo

Za zajtrk ali večerjo si pripravite okusno čokoladno proseno kašo, ki je v hladnejših mesecih prava hrana za dušo. Proso je žito, ki vsebuje veliko mineralov in naj bi pripomoglo tudi k lepšim lasem ter nohtom, če ga boste uživali … Preberi več

Nageljnove žbice, klinčki – uporaba in zdravilnost

Nageljnove žbice ali z drugo besedo klinčki so že od nekdaj znani po svojih zdravilnih učinkovinah. Prav tako pa so zaradi svoje arome in okusa kaj kmalu postali nepogrešljivi del kuhinje, sploh v času praznikov. Kaj so klinčki oziroma nageljnove … Preberi več

Prosena kaša s hruško in cimetom

Prosena kaša, starodavna žitarica polna mineralov, danes predstavljena v obliki hranilnega brezglutenskega zajtrka. Predstavljamo vam recept za proseno kašo s hruško in cimetom. Za pripravo prosene kaše s huško in cimetom potrebujemo naslednje pripomočke: plastično posodo nož desko merilno posodo … Preberi več

Začinjena hrana – zakonitosti uporabe začimb

Za popestritev vsakodnevnih jedi uporabljamo raznorazne začimbe in zelišča, vendar je izredno pomembno tudi poznavanje osnovnih zakonitosti uporabe le-teh, ki vam jih predstavljamo v spodnjem članku. 1. zakonitost: čas uporabe Pri uporabi vseh začimb velja zakonitost, da je treba dobro … Preberi več

Piment: uporaba in zdravilnost

Piment, skrivnostna začimba Srednje Amerike, ki združuje vonjave cimeta, klinčkov, popra in muškatnega oreščka, po okusu pa spominja na mešanico popra in klinčkov. Piment pridobivamo iz posušenih nezrelih plodov pimentovca. Drevo pimentovca zraste do 10 metrov v višino in uspeva … Preberi več

Brusnični napitek z začimbami

Z začimbami lahko poživimo tudi pijačo – danes vam priporočamo brusnični napitek z začimbami. Sestavine za brusnični napitek z začimbami: 1 dcl vode 1,5 dcl brusničnega soka 1/2 čajna žlička ingverja v prahu 1 čajna žlička cimeta 1/2 čajna žlička muškatnega oreška 1 žlica svežega … Preberi več

Humus namaz

Če še niste nikoli poskusili tega arabskega namaza, potem je skrajni čas, da to storite. Baza je čičerika, ki jo zmiksate v pasto, dodate začimbe in nekaj dodatkov in humus je pred vami. Zdrav, polnovreden, okusen in izjemno preprost namaz z … Preberi več

Avokadov namaz s paradižnikom

Verjetno vsi poznamo mehiške namaze in omake, od nacho sira pa vse do guacamole omake. Avokadov namaz s paradižnikom je skorajda guacamole, le da je to omiljena verzija,ki je prilagojena našemu evropskemu okusu. Ni pekoč, dodani niso ne čiliji in … Preberi več

Jabolčni kruh

V jesenskem času si vsi želimo toplejših jedi in sladic. V tem času so sezonska jabolka in hruške, buče, zelje, repa itd. Najbolj od vsega se prileže košček pite ali sladkega kruha s skodelico čaja ob strani. K temu pa … Preberi več

Veganska francoska solata

Francoska solata je praznična jed, ki se je navadno poslužujemo v času Božiča, novega leta in Velike noči. Mnogim je tako pri srcu, da si jo privoščijo tudi ob navadnih dneh. Če ste se odločili za vegansko prehrano, ni razloga, … Preberi več

1 2 3 4 14
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri