Zelenjavne lazanje – katere poznamo

Ste vedeli, da lazanja sploh ne prihaja iz Italije? Italijani so res bili tisti, ki so izpopolnili recepturo in ustvarili lazanjo, kot jo poznamo danes. Grki pa so bili tisti prvi, ki so ustvarili prvo formo lazanje. Beseda lasagne izhaja … Preberi več

Ajvar rulada

Ajvar rulado lahko ponudite kot dodatek h kosilu ali kot samostojni prigrizek za vaše goste. Je barvno vabljiva in energijsko polna. Kdorkoli jo poskusi je nad njo navdušen. Za pripravo ajvar rulade potrebujemo naslednje pripomočke: pečico pekač velikosti pečice posodo … Preberi več

Medenjaki

Se spomnite prijetnega občutka, ko vstopite v hišo, kjer so iz pečice, ravnokar vzeli pekač sveže pečenih medenjakov? Ponavadi nas taki prijetni spomini vežejo na domovanja naših babic in mam. Da bomo še mi ustvarili take lepe spomine za naše … Preberi več

Kremna gobova juha

Mrzle zimske dni si lahko ogrejemo s kremno gobovo juho. A verjetno se vsi strinjate s tem, da juha dene dobro v vseh letnih časih. Za popestritev te klasične kremne juhe pa sem v tem receptu uporabila suh čemaž, ki … Preberi več

Zeliščna polenta

Vsi poznamo polento, če ne drugače, iz osnovne šole. Navadno jo imamo v spominu kot rahlo slano in predvsem dokaj pusto prilogo. A je ravno zaradi svojega nevtralnega okusa polenta zelo uporabna. Razen tega, da jo lahko uporabljamo tudi v … Preberi več

Domači seitan

Vegani včasih radi posežemo po kakšni “mesnati” jedi. Pri tem ne gre toliko za to, da pogrešamo meso, ampak gre bolj za tradicijo, za občutek, ki ga je jed v nas zbudila v preteklosti. Zato je na svetu več in … Preberi več

Krompirjeve palačinke

V Indiji si pripravljajo začinjene krompirjeve palačinke kar za zajtrk. Njihova priprava je preprosta in zelo hvaležna, če smo prejšnji dan naredili preveč pire krompirja za kosilo. Njihov okus je popoln. Vsaka začimba jim da svojo noto in skupaj se … Preberi več

Ajdove kroglice

Vonj po ajdi naj danes napolni vašo kuhinjo. Kuhana ajdova kaša se počasi vrača na naše jedilnike. Vedno večkrat je uporabljena kot priloga in izvrstno se poda gobovi omaki. Tako vam tudi priporočamo, da zaužijete današnje ajdove kroglice – skupaj … Preberi več

Obogaten zdrob iz pečice

Pšenični zdrob radi uporabljamo, da si pripravimo okusno jed imenovano “mlečni gres”. Radi ga tudi uporabimo za pripravo zdrobovega narastka, z njim naredimo zdrobove žličnike – vsestransko je uporaben! Danes ga bomo pripravili kot prilogo, pečenega v pečici. Kaj potrebujemo … Preberi več

Špinačna lazanja

Špinača je ena izmed živil, ki jo z lahkoto uporabimo pri pripravi raznih jedi. Idej za pripravo kosila s špinačo je ogromno: špinača kot omaka, špinačna juha, špinača z govedino, špinačne palačinke, prosena kaša s špinačo… To je samo nekaj … Preberi več

Ajdova kaša s skuto in jabolki

Ajda je že dolgo zvesta spremljevalka človeka. Je zdrav in hranljiv dodatek našemu jedilniku. Njen okus nam je všeč in radi ga uporabimo v različnih oblikah jedi. Radi imamo ajdovo moko, ki jo dodajamo beli moki pri izdelavi kruha, uporabimo … Preberi več

Pire krompir iz pečice

Imate radi pire krompir? Bi ga radi naredili malo drugače? Torej pripravite pire krompir iz pečice! Kako pripraviti pire krompir iz pečice? Skuhajte si količino krompirja, primerno številu oseb za mizo. Krompirju dodajte rezino masla, mleti česen, sol in muškatni … Preberi več

Jesenska omleta

Omleta je čudovita in hranilna jed, ki je preprosta za pripravo, njen okus pa nikogar ne razočara. Zakaj? Zato, ker ji lahko dodajamo poljubne dodatke, povsem po naših željah. Na naših krožnikih je danes pristala jesenska omleta, v kateri kraljujejo … Preberi več

Pečen grški krompir

Želite za kosilo postreči malo drugačen pečen krompir? Potem ga morate pripraviti po spodnjem receptu! Za pečen grški krompir potrebujete 6 srednjih krompirjev začimbna mešanica Za grško solato (2 čajni žlički) 1 grški jogurt repično olje sol po potrebi (slana … Preberi več

Lečin namaz

Vsi vemo, da so lahko namazi precej dragi. Še posebej zdravi, kvalitetni, naravni namazi brez aditivov in konzervansov. Morda se zdi situacija brezizhodna, pa vendarle ni. Namaze je namreč izjemno preprosto pripraviti doma. Ne le, da je preprosto, tudi časa … Preberi več

Riževi rezanci z zelenjavo 

Dotično jed zaznamujejo azijski toni in velika količina zelenjave, ki je kuhana ravno dovolj, da je pokuhana, a vendar ostane hrustljava. Kokosovo mleko doda kremno zasnovo, začimbe pričarajo harmonijo okusov. Riževi rezanci so kot nalašč za to omako, saj nas … Preberi več

Polenta z začimbami

Polenta je jed, skuhana iz koruznega zdroba. Koruzni zdrob dobimo z mletjem koruznih zrn, s počasnim trenjem dveh kamnov in je prehodna oblika med zrnom in koruzno moko. Koruza je žito, ki ne vsebuje glutena, zato je primerna za ljudi … Preberi več

Kruhovi cmoki

Kolikokrat se vam zgodi, da kupite preveč kruha in ne veste kaj narediti z njim, da se ne pokvari. Za padec sladkorja je rešitev v kruhovem narastku. Za konkretno lakoto, pa so kruhovi cmoki vedno dobra odločitev. Mi smo jih … Preberi več

1 2 3 4 5
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri