Čokoladna prosena kaša s cimetom in vaniljo

Za zajtrk ali večerjo si pripravite okusno čokoladno proseno kašo, ki je v hladnejših mesecih prava hrana za dušo. Proso je žito, ki vsebuje veliko mineralov in naj bi pripomoglo tudi k lepšim lasem ter nohtom, če ga boste uživali … Preberi več

Prosena kaša s hruško in cimetom

Prosena kaša, starodavna žitarica polna mineralov, danes predstavljena v obliki hranilnega brezglutenskega zajtrka. Predstavljamo vam recept za proseno kašo s hruško in cimetom. Za pripravo prosene kaše s huško in cimetom potrebujemo naslednje pripomočke: plastično posodo nož desko merilno posodo … Preberi več

Humus namaz

Če še niste nikoli poskusili tega arabskega namaza, potem je skrajni čas, da to storite. Baza je čičerika, ki jo zmiksate v pasto, dodate začimbe in nekaj dodatkov in humus je pred vami. Zdrav, polnovreden, okusen in izjemno preprost namaz z … Preberi več

Pražen riž z datlji, cimetom in kardamomom

Vaše brbončice bodo prebudili sladki datlji, srce pa ogrel dišeči cimet. Temu dodajte še nežne aromatične tone kardamoma, pa dobite zares romantično aromo. Pražen riž z datlji, cimetom in kardamomom je dekadentna jed, ki se vam bo posebno prilegla na … Preberi več

Čičerikine kroglice

Čičerika je odličen vir beljakovin, zato na jedilniku (zlasti vegetarijancev in veganov) zares ne sme manjkati. V današnjem receptu jo bomo kombinirali s koriandrom in kumino, ki pripomore tudi k lažji prebavi. Za čičerikine kroglice potrebujete: 250 g suhe čičerike … Preberi več

Zelenjavna lazanja

Vsi poznamo klasično lazanjo, ki jo lahko dobimo v vsaki restavraciji – testenine, omaka in meso. V resnici pa poznamo kup različnih lazanj. Sledeči recept sledi ideji originalne italijanske različice. V njej se ne skriva le omaka – vanjo so … Preberi več

Polnjene paprike z zelenjavo

Vsi poznamo klasične, polnjene paprike, ki s svojim božanskim okusom prepričajo skoraj vsakogar. Pa ste poskusili polnjene paprike kdaj narediti tudi drugače? Mogoče za tiste, ki jim meso ne gre ravno gladko po grlu? Tako je – paprike polnjene z zelenjavo. … Preberi več

Zelenjavna lazanja iz bučk

Vsi poznamo klasično lazanjo. A kaj, ko si včasih zaželimo lazanjo, želimo pa se izogniti testeninam? Nič lažjega – uporabimo lahko zelenjavo. Navadne bučke so pri tem kot nalašč za to. Lazanja, ki jo pripravimo iz bučk, namesto iz testenin, … Preberi več

Zeliščni vaflji

Vaflji, priljubljena belgijska sladica, razširjena zdaj že po celem svetu v različnih oblikah in okusih. Danes pa vam predstavljamo slano različico, ki bo popestrila vaš jedilnik. Za pripravo zeliščnih vafljev potrebujemo naslednje pripomočke: plastično ali kovinsko posodo aparat za vaflje … Preberi več

Smetanova omaka za testenine: njoke, torteline

V današnjem času, ko prevladuje hitri način življenja, je za kuhanje vse manj časa. V ta namen vam predstavljamo hitro smetanovo omako za njoke ali torteline, ki je odlična jed za zaposlene dneve med tednom, ko časa za dolgo kuhanje … Preberi več

Testenine z jogurtovo omako in začimbami

Poletje je v polnem zamahu in tokrat predlagamo, da si za kosilo pripravite testenine z jogurtovo omako in začimbami. Za pripravo testenin z jogurtovo omako in začimbami potrebujemo slednje pripomočke: lonec cedilo dve kuhalnici desko nož ponev ožemalnik krožnik drobilec … Preberi več

Kislo zelje iz pečice

Kislo zelje vsebuje vitamin C, folno kislino, vlaknine in minerale. Je dragocen del uravnotežene prehrane. Pospešuje prebavo in pozitivno vpliva na črevesno mikro floro. Kislo zelje je najbolj učinkovito uživati presno, ker s termično obdelavo izgubi precej svojih učinkovin, a … Preberi več

Poletne testenine z brokolijem

Ko smo sami doma, se nam pogosto ne ljubi kuhati in (še posebej poleti) ustvarjati večjih mojstrovin. V takšnih dneh si lahko pripravite preproste testenine z brokolijem, s česnom in začimbami Aglio & Peperoncino. Priprava poletnih testenin z brokolijem: Skodelico … Preberi več

Zares okusen guacamole

Pripravite si zares okusen guacamole po tem hitrem in kratkem receptu. Sestavine za guacamole: pire iz treh avokadov sok ene limete 1 čajna žlička soli 1/2 skodelice čebule narezane na kocke 3 žlice sesekljanega svežega koriandra 2 roma paradižnika narezana … Preberi več

Začinjeni šampinjoni

Vsi vemo, da so lahko šampinjoni precej prazna jed. Te gobe nimajo izrazitega okusa in zato same jedi ne dajo posebnega čara. Veliko ljudi se jih raje izogne, ravno zato, da ne bi z jedjo razočarali. V resnici pa je … Preberi več

Špinačni kiš

Poleti se na vrtovih bohoti špinača, zato naj vam ne zmanjka idej za uporabo te zdravilne rastline, ki jo je oboževal že Popaj. Ker pa se zavedamo, da poleti nihče ne želi preživljati svojega časa za štedilnikom, z vami delimo … Preberi več

Pikantna paradižnikova omaka

Vsi vemo, kako je, ko prideš po dolgem dnevu domov in je vse, kar potrebuješ, skleda testenin z okusno omako. Nič ni boljšega kot domača paradižnikova omaka, ki je pripravljena v istem času, kot so kuhane testenine. Ne samo, da … Preberi več

Gobova omaka z rdečim vinom

Šampinjoni so za kuhanje zelo hvaležne gobe. Ker nimajo močne arome, lahko z začimbami pričarate pravzaprav kakršenkoli okus želite. Ta omaka je enkratna priloga k polenti, kruhovi ruladi, krompirjevim svaljkom ali njokom, poda pa se tudi k rižu ali testeninam. … Preberi več

1 2 3 4
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri