
0
0,00 €
Pesto Genovese je nekuhana hladna omaka, pripravljena le iz 7 sestavin: bazilike, ekstra deviškega oljčnega olja, grana padana, sira pecorino (Fiore Sardo), pinjol, česna in soli. Čudovito se poda k poletni testeninski solati in hkrati navduši marsikaterega jedca. Za pripravo … Preberi več
Nežen, sočen in aromatičen vegetarijanski zrezek! Ti vegetarijanski zrezki iz seitana, ki so odlično začinjeni in videti kot “pravi”, imajo okusno teksturo, izjemno visoko vsebnost beljakovin, njihova priprava pa je zelo zabavna! Za prirpavo vegetarijanskega zrezka potrebujemo naslednje pripomočke: Mikser … Preberi več
Danes vam priporočamo izvrstne gratinirane testenine z zelenjavo ob katerih ne boste pogrešali mesa. Hrustljava skorijca kar vabi k okušanju. Za pripravo gratiniranih testenin z zelenjavo potrebujemo naslednje sestavine: 500 g testenin (polžki, svederci oz. poljubna izbira), lahko uporabite tudi … Preberi več
Malo drugačno kosilo ali preprosta večerja za vroče poletne dni. Blitva je bližnja sorodnica rdeče pese, velikokrat pa jo lahko v jedi zamenjamo s špinačo. Za pripravo Blitve s polento potrebujemo naslednje sestavine: 300 g koruznega zdroba 1 l zelenjavne … Preberi več
Bučke in buče na sto in en način. Recept je uporaben, ko je njihova sezona na višku in tudi takrat, ko jih je malo. Polnimo pa seveda lahko tudi druge vrste zelenjave, kot je recimo paprika, paradižnik, krompir, čebula… … Preberi več
Mariniranje je pomožni kuharski postopek, pri katerem živilo mehčamo in mu obenem izboljšamo okus. Ime izvira iz francoskega izraza mariner. Poznamo suho in mokro mariniranje. Suho marinado pripravimo iz zelišč in začimb brez dodatka mokrega elementa. Sol raje izpustimo in … Preberi več
Velikokrat ostanemo brez ideje kaj novega bi lahko pripravili za kosilo ali večerjo. Krompirjev zavitek z zelenjavo je tako preprost za pripravo a ravno dovolj drugačen od navadne priprave krompirja, da s svojim okusom očara prav vsakega. Za pripravo krompirjevega … Preberi več
Sejtan je nadomestek mesa, ki je zelo priljubljen med vegetarijanci in vegani. Za razliko od tofuja ne vsebuje sojinih izdelkov. Sejtan je sestavljen iz hidratiziranega glutena, ki je glavna beljakovina pšenice. Torej je sejtan pravzaprav samo gluten. Naredimo ga tako, … Preberi več
Čeprav burek ni slovenska tradicionalna jed, smo Slovenci nad njim tako navdušeni, da bi že skorajda lahko bil naš. Ker je potreba po vegetarijanskih in veganskih jedeh vedno večja, sem pripravila odličen recept za veganski špinačni burek. Morda to zveni … Preberi več
Ste vedeli, da lazanja sploh ne prihaja iz Italije? Italijani so res bili tisti, ki so izpopolnili recepturo in ustvarili lazanjo, kot jo poznamo danes. Grki pa so bili tisti prvi, ki so ustvarili prvo formo lazanje. Beseda lasagne izhaja … Preberi več
Ajvar rulado lahko ponudite kot dodatek h kosilu ali kot samostojni prigrizek za vaše goste. Je barvno vabljiva in energijsko polna. Kdorkoli jo poskusi je nad njo navdušen. Za pripravo ajvar rulade potrebujemo naslednje pripomočke: pečico pekač velikosti pečice posodo … Preberi več
Se spomnite prijetnega občutka, ko vstopite v hišo, kjer so iz pečice, ravnokar vzeli pekač sveže pečenih medenjakov? Ponavadi nas taki prijetni spomini vežejo na domovanja naših babic in mam. Da bomo še mi ustvarili take lepe spomine za naše … Preberi več
Mrzle zimske dni si lahko ogrejemo s kremno gobovo juho. A verjetno se vsi strinjate s tem, da juha dene dobro v vseh letnih časih. Za popestritev te klasične kremne juhe pa sem v tem receptu uporabila suh čemaž, ki … Preberi več
Vsi poznamo polento, če ne drugače, iz osnovne šole. Navadno jo imamo v spominu kot rahlo slano in predvsem dokaj pusto prilogo. A je ravno zaradi svojega nevtralnega okusa polenta zelo uporabna. Razen tega, da jo lahko uporabljamo tudi v … Preberi več
Vegani včasih radi posežemo po kakšni “mesnati” jedi. Pri tem ne gre toliko za to, da pogrešamo meso, ampak gre bolj za tradicijo, za občutek, ki ga je jed v nas zbudila v preteklosti. Zato je na svetu več in … Preberi več
V Indiji si pripravljajo začinjene krompirjeve palačinke kar za zajtrk. Njihova priprava je preprosta in zelo hvaležna, če smo prejšnji dan naredili preveč pire krompirja za kosilo. Njihov okus je popoln. Vsaka začimba jim da svojo noto in skupaj se … Preberi več
Vonj po ajdi naj danes napolni vašo kuhinjo. Kuhana ajdova kaša se počasi vrača na naše jedilnike. Vedno večkrat je uporabljena kot priloga in izvrstno se poda gobovi omaki. Tako vam tudi priporočamo, da zaužijete današnje ajdove kroglice – skupaj … Preberi več
Pšenični zdrob radi uporabljamo, da si pripravimo okusno jed imenovano “mlečni gres”. Radi ga tudi uporabimo za pripravo zdrobovega narastka, z njim naredimo zdrobove žličnike – vsestransko je uporaben! Danes ga bomo pripravili kot prilogo, pečenega v pečici. Kaj potrebujemo … Preberi več
Vaša košarica je trenutno prazna. Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. |
Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij
Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.