Obogaten zdrob iz pečice

Pšenični zdrob radi uporabljamo, da si pripravimo okusno jed imenovano “mlečni gres”. Radi ga tudi uporabimo za pripravo zdrobovega narastka, z njim naredimo zdrobove žličnike – vsestransko je uporaben! Danes ga bomo pripravili kot prilogo, pečenega v pečici. Kaj potrebujemo … Preberi več

Špinačna lazanja

Špinača je ena izmed živil, ki jo z lahkoto uporabimo pri pripravi raznih jedi. Idej za pripravo kosila s špinačo je ogromno: špinača kot omaka, špinačna juha, špinača z govedino, špinačne palačinke, prosena kaša s špinačo … To je samo … Preberi več

Ajdova kaša s skuto in jabolki

Ajda je že dolgo zvesta spremljevalka človeka. Je zdrav in hranljiv dodatek našemu jedilniku. Njen okus nam je všeč in radi ga uporabimo v različnih oblikah jedi. Radi imamo ajdovo moko, ki jo dodajamo beli moki pri izdelavi kruha, uporabimo … Preberi več

Pire krompir iz pečice

Imate radi pire krompir? Bi ga radi naredili malo drugače? Torej pripravite pire krompir iz pečice! Kako pripraviti pire krompir iz pečice? Skuhajte si količino krompirja, primerno številu oseb za mizo. Krompirju dodajte rezino masla, mleti česen, sol in muškatni … Preberi več

Jesenska omleta

Omleta je čudovita in hranilna jed, ki je preprosta za pripravo, njen okus pa nikogar ne razočara. Zakaj? Zato, ker ji lahko dodajamo poljubne dodatke, povsem po naših željah. Na naših krožnikih je danes pristala jesenska omleta, v kateri kraljujejo … Preberi več

Pečen grški krompir

Želite za kosilo postreči malo drugačen pečen krompir? Potem ga morate pripraviti po spodnjem receptu! Za pečen grški krompir potrebujete 6 srednjih krompirjev začimbna mešanica Za grško solato (2 čajni žlički) 1 grški jogurt repično olje sol po potrebi (slana … Preberi več

Lečin namaz

Vsi vemo, da so lahko namazi precej dragi. Še posebej zdravi, kvalitetni, naravni namazi brez aditivov in konzervansov. Morda se zdi situacija brezizhodna, pa vendarle ni. Namaze je namreč izjemno preprosto pripraviti doma. Ne le, da je preprosto, tudi časa … Preberi več

Riževi rezanci z zelenjavo 

Dotično jed zaznamujejo azijski toni in velika količina zelenjave, ki je kuhana ravno dovolj, da je pokuhana, a vendar ostane hrustljava. Kokosovo mleko doda kremno zasnovo, začimbe pričarajo harmonijo okusov. Riževi rezanci so kot nalašč za to omako, saj nas … Preberi več

Polenta z začimbami

Polenta je jed, skuhana iz koruznega zdroba. Koruzni zdrob dobimo z mletjem koruznih zrn, s počasnim trenjem dveh kamnov in je prehodna oblika med zrnom in koruzno moko. Koruza je žito, ki ne vsebuje glutena, zato je primerna za ljudi … Preberi več

Čokoladna prosena kaša s cimetom in vaniljo

Za zajtrk ali večerjo si pripravite okusno čokoladno proseno kašo, ki je v hladnejših mesecih prava hrana za dušo. Proso je žito, ki vsebuje veliko mineralov in naj bi pripomoglo tudi k lepšim lasem ter nohtom, če ga boste uživali … Preberi več

Prosena kaša s hruško in cimetom

Prosena kaša, starodavna žitarica polna mineralov, danes predstavljena v obliki hranilnega brezglutenskega zajtrka. Predstavljamo vam recept za proseno kašo s hruško in cimetom. Za pripravo prosene kaše s huško in cimetom potrebujemo naslednje pripomočke: plastično posodo nož desko merilno posodo … Preberi več

Humus namaz

Če še niste nikoli poskusili tega arabskega namaza, potem je skrajni čas, da to storite. Baza je čičerika, ki jo zmiksate v pasto, dodate začimbe in nekaj dodatkov in humus je pred vami. Zdrav, polnovreden, okusen in izjemno preprost namaz z … Preberi več

Pražen riž z datlji, cimetom in kardamomom

Vaše brbončice bodo prebudili sladki datlji, srce pa ogrel dišeči cimet. Temu dodajte še nežne aromatične tone kardamoma, pa dobite zares romantično aromo. Pražen riž z datlji, cimetom in kardamomom je dekadentna jed, ki se vam bo posebno prilegla na … Preberi več

Čičerikine kroglice

Čičerika je odličen vir beljakovin, zato na jedilniku (zlasti vegetarijancev in veganov) zares ne sme manjkati. V današnjem receptu jo bomo kombinirali s koriandrom in kumino, ki pripomore tudi k lažji prebavi. Za čičerikine kroglice potrebujete: 250 g suhe čičerike … Preberi več

Zelenjavna lazanja

Vsi poznamo klasično lazanjo, ki jo lahko dobimo v vsaki restavraciji – testenine, omaka in meso. V resnici pa poznamo kup različnih lazanj. Sledeči recept sledi ideji originalne italijanske različice. V njej se ne skriva le omaka – vanjo so … Preberi več

Polnjene paprike z zelenjavo

Vsi poznamo klasične, polnjene paprike, ki s svojim božanskim okusom prepričajo skoraj vsakogar. Pa ste poskusili polnjene paprike kdaj narediti tudi drugače? Mogoče za tiste, ki jim meso ne gre ravno gladko po grlu? Tako je – paprike polnjene z zelenjavo. … Preberi več

Zelenjavna lazanja iz bučk

Vsi poznamo klasično lazanjo. A kaj, ko si včasih zaželimo lazanjo, želimo pa se izogniti testeninam? Nič lažjega – uporabimo lahko zelenjavo. Navadne bučke so pri tem kot nalašč za to. Lazanja, ki jo pripravimo iz bučk, namesto iz testenin, … Preberi več

Zeliščni vaflji

Vaflji, priljubljena belgijska sladica, razširjena zdaj že po celem svetu v različnih oblikah in okusih. Danes pa vam predstavljamo slano različico, ki bo popestrila vaš jedilnik. Za pripravo zeliščnih vafljev potrebujemo naslednje pripomočke: plastično ali kovinsko posodo aparat za vaflje … Preberi več

1 2 3 4
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri