Panirani jajčevci v pečici

Jajčevci, sicer bolj poletna zelenjava, so dandanes v trgovinah celo leto. Poleti jih imamo radi z žara, kar take, kot so, pozimi pa se prileže nekaj bolj nasitnega. Panirani jajčevci so zato enkratni za hladnejše dni. Ocvrta hrana je sicer … Preberi več

Veganski bučni polpeti

Bučke so eno najbolj nezahtevnih in hvaležnih živil, kar jih poznamo. So nevtralnega okusa in jih lahko zato uporabljamo v sladkih in slanih jedeh, same ali zmešane v jed, v juhah, na žaru, v sladicah, v kompotu … V vsakem … Preberi več

Potica brez jajc, mleka in z brezglutensko moko

Prazniki so tu, mi pa smo za vas pripravili nekoliko bolj enostavno potico, ki vam zagotovo uspe. Primerna je za tiste, ki v svoji prehrani ne uporabljate jajc in mleka. Narejena pa je iz brezglutenske moke. Pa začnimo. Za pripravo … Preberi več

Zeliščna polenta

Vsi poznamo polento, če ne drugače, iz osnovne šole. Navadno jo imamo v spominu kot rahlo slano in predvsem dokaj pusto prilogo. A je ravno zaradi svojega nevtralnega okusa polenta zelo uporabna. Razen tega, da jo lahko uporabljamo tudi v … Preberi več

Domači seitan

Vegani včasih radi posežemo po kakšni “mesnati” jedi. Pri tem ne gre toliko za to, da pogrešamo meso, ampak gre bolj za tradicijo, za občutek, ki ga je jed v nas zbudila v preteklosti. Zato je na svetu več in … Preberi več

Francoski opečenec z začimbami

Francozi zagotovo znajo uživati in prav je tako! Francoski toast si privoščite za zajtrk ali kot sladico, ki v naši različici ni prav nič grešna, je pa zagotovo dovolj dekadentnega okusa. Za 6 francoskih opečencev boste potrebovali: 1 skodelico mandljevega … Preberi več

Začinjen krompir z lečo

Krompir, ki ga bomo pripravili danes, se brez skrbi za kosilo ponudi samostojno, v družbi velike sklede sezonske ali mešane solate. Za bogastvo okusov bodo poskrbele dodane začimbe, leča pa bo poskrbela za beljakovinsko podporo obroku. Sledite nam v našo … Preberi več

Lečin namaz

Vsi vemo, da so lahko namazi precej dragi. Še posebej zdravi, kvalitetni, naravni namazi brez aditivov in konzervansov. Morda se zdi situacija brezizhodna, pa vendarle ni. Namaze je namreč izjemno preprosto pripraviti doma. Ne le, da je preprosto, tudi časa … Preberi več

Riževi rezanci z zelenjavo 

Dotično jed zaznamujejo azijski toni in velika količina zelenjave, ki je kuhana ravno dovolj, da je pokuhana, a vendar ostane hrustljava. Kokosovo mleko doda kremno zasnovo, začimbe pričarajo harmonijo okusov. Riževi rezanci so kot nalašč za to omako, saj nas … Preberi več

Veganska pica v ponvi

Na svetu je zelo malo ljudi, ki ne marajo pice. Tu in tam se najde kdo, ampak velika večina nas je malone obsedenih s pico. Sočna paradižnikova mezga, zelenjava in topljen sir na vrhu, rahlo zapečen, ravno dovolj, da naredi … Preberi več

Presna veganska pašteta

Namazi so vedno dobrodošli v hladilniku, še toliko bolj, če so narejeni doma. Razni sirni namazi in paštete nas spremljajo že od malih nog. Marsikdo si zajtrka brez namaza praktično ne predstavlja. Kaj je sendvič brez dobre sočne podlage? Veliko … Preberi več

Avokadov namaz s paradižnikom

Verjetno vsi poznamo mehiške namaze in omake, od nacho sira pa vse do guacamole omake. Avokadov namaz s paradižnikom je skorajda guacamole, le da je to omiljena verzija,ki je prilagojena našemu evropskemu okusu. Ni pekoč, dodani niso ne čiliji in … Preberi več

Jabolčni kruh

V jesenskem času si vsi želimo toplejših jedi in sladic. V tem času so sezonska jabolka in hruške, buče, zelje, repa itd. Najbolj od vsega se prileže košček pite ali sladkega kruha s skodelico čaja ob strani. K temu pa … Preberi več

Veganska francoska solata

Francoska solata je praznična jed, ki se je navadno poslužujemo v času Božiča, novega leta in Velike noči. Mnogim je tako pri srcu, da si jo privoščijo tudi ob navadnih dneh. Če ste se odločili za vegansko prehrano, ni razloga, … Preberi več

Zelenjavni golaž iz leče

Ko govorimo o golažu, imamo navadno v mislih gosto enolončnico z zelenjavo in kosi mesa. Pomembna je velika količina čebule, da se golaž dobro zgosti. Lečin golaž ne vsebuje mesa, vseeno pa je gosta enolončnica in v več pogledih tudi … Preberi več

Čili s črnim fižolom in pomarančno esenco

V jesenskih dneh se pogrejte z vegetarijanskim čilijem s črnim fižolom, ki ga odlično dopolnjuje okus pomaranče. Sladkost paradižnika in pomaranče ublaži aroma kumine ter pikantnost čilija in kajenskega popra. Sestavine za čili s črnim fižolom in pomarančno esenco*: *za … Preberi več

Čičerikine kroglice

Čičerika je odličen vir beljakovin, zato na jedilniku (zlasti vegetarijancev in veganov) zares ne sme manjkati. V današnjem receptu jo bomo kombinirali s koriandrom in kumino, ki pripomore tudi k lažji prebavi. Za čičerikine kroglice potrebujete: 250 g suhe čičerike … Preberi več

Osvežilna ovsena kaša z jabolki in cimetom

Ovseni kosmiči so klasičen jutranji obrok. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin so enkraten zajtrk, saj telo vlaknin ne prebavi prehitro in zato ostanemo dlje časa siti. Če temu dodamo še nekaj svežega sadja, potem je pred nami izvrstno gorivo polno vitaminov, … Preberi več

1 2 3
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri