Hrustljavi čebulni obročki v pivskem testu

Predstavljamo vam enostaven recept za hrustljave čebulne obročke brez jajc. Ker smo si tokrat pripravili burger, smo se odločili, da bomo namesto tipične priloge – krompirčka, raje naredili okusne in hrustljave čebulne obročke. Čebulne obročke lahko pripravite kor prilogo ali … Preberi več

Polnjen sladek krompir

Jedi iz sladkega krompirja so v zadnjih letih postale zelo popularne. Za to seveda obstaja razlog: sladki krompir je hranljivo, nasitno in zelo uporabno živilo. Zaradi svoje sladkobe je uporaben tudi v sladicah, dobro pa se obnese tudi v slanih … Preberi več

Panirani jajčevci v pečici

Jajčevci, sicer bolj poletna zelenjava, so dandanes v trgovinah celo leto. Poleti jih imamo radi z žara, kar take, kot so, pozimi pa se prileže nekaj bolj nasitnega. Panirani jajčevci so zato enkratni za hladnejše dni. Ocvrta hrana je sicer … Preberi več

Veganski bučni polpeti

Bučke so eno najbolj nezahtevnih in hvaležnih živil, kar jih poznamo. So nevtralnega okusa in jih lahko zato uporabljamo v sladkih in slanih jedeh, same ali zmešane v jed, v juhah, na žaru, v sladicah, v kompotu … V vsakem … Preberi več

Potica brez jajc, mleka in z brezglutensko moko

Prazniki so tu, mi pa smo za vas pripravili nekoliko bolj enostavno potico, ki vam zagotovo uspe. Primerna je za tiste, ki v svoji prehrani ne uporabljate jajc in mleka. Narejena pa je iz brezglutenske moke. Pa začnimo. Za pripravo … Preberi več

Zeliščna polenta

Vsi poznamo polento, če ne drugače, iz osnovne šole. Navadno jo imamo v spominu kot rahlo slano in predvsem dokaj pusto prilogo. A je ravno zaradi svojega nevtralnega okusa polenta zelo uporabna. Razen tega, da jo lahko uporabljamo tudi v … Preberi več

Domači seitan

Vegani včasih radi posežemo po kakšni “mesnati” jedi. Pri tem ne gre toliko za to, da pogrešamo meso, ampak gre bolj za tradicijo, za občutek, ki ga je jed v nas zbudila v preteklosti. Zato je na svetu več in … Preberi več

Francoski opečenec z začimbami

Francozi zagotovo znajo uživati in prav je tako! Francoski toast si privoščite za zajtrk ali kot sladico, ki v naši različici ni prav nič grešna, je pa zagotovo dovolj dekadentnega okusa. Za 6 francoskih opečencev boste potrebovali: 1 skodelico mandljevega … Preberi več

Začinjen krompir z lečo

Krompir, ki ga bomo pripravili danes, se brez skrbi za kosilo ponudi samostojno, v družbi velike sklede sezonske ali mešane solate. Za bogastvo okusov bodo poskrbele dodane začimbe, leča pa bo poskrbela za beljakovinsko podporo obroku. Sledite nam v našo … Preberi več

Lečin namaz

Vsi vemo, da so lahko namazi precej dragi. Še posebej zdravi, kvalitetni, naravni namazi brez aditivov in konzervansov. Morda se zdi situacija brezizhodna, pa vendarle ni. Namaze je namreč izjemno preprosto pripraviti doma. Ne le, da je preprosto, tudi časa … Preberi več

Riževi rezanci z zelenjavo 

Dotično jed zaznamujejo azijski toni in velika količina zelenjave, ki je kuhana ravno dovolj, da je pokuhana, a vendar ostane hrustljava. Kokosovo mleko doda kremno zasnovo, začimbe pričarajo harmonijo okusov. Riževi rezanci so kot nalašč za to omako, saj nas … Preberi več

Veganska pica v ponvi

Na svetu je zelo malo ljudi, ki ne marajo pice. Tu in tam se najde kdo, ampak velika večina nas je malone obsedenih s pico. Sočna paradižnikova mezga, zelenjava in topljen sir na vrhu, rahlo zapečen, ravno dovolj, da naredi … Preberi več

Presna veganska pašteta

Namazi so vedno dobrodošli v hladilniku, še toliko bolj, če so narejeni doma. Razni sirni namazi in paštete nas spremljajo že od malih nog. Marsikdo si zajtrka brez namaza praktično ne predstavlja. Kaj je sendvič brez dobre sočne podlage? Veliko … Preberi več

Sladek smoothie s chai začimbami

Danes si za malico privoščite sladek smoothie s chai začimbami. Sestavine za sladek smoothie s chai začimbami*: *za 1 osebo 1 banana 1-2 medjool dateljna 1/8 čajne žličke mletega cimeta 1/8 čajne žličke mletega kardamoma 1/8 čajne žličke pimenta 1/8 … Preberi več

Začinjena bučna juha – začimbe za bučno juho

V hladnih dneh nas poleg klasičnega pečenega kostanja ogreje tudi začinjena bučna juha, ki postaja prava klasika v mrzlih dneh. Za pripravo začinjene bučne juhe potrebujemo naslednje pripomočke: lupilec nož deska drobilec za česen manjša posodica merilna posoda posoda kuhalnica … Preberi več

Polentine palčke

Tradicionalna, in predvsem med mladimi velikokrat pozabljena, polenta je izjemna stranska jed, ki obrok popestri s svojim okusom in strukturo. Namesto kruha jo lahko ponudimo k različnim enolončnicam, lahko si jo privoščimo za zajtrk oblito z mlekom, ali pa jo … Preberi več

Worcester omaka – recept

Znamenita angleška Worcester omaka že 150 let predstavlja nadomestek indijske začimbne omake, vendar je danes ne izdelujejo in uporabljajo samo v Angliji, ampak že po celem svetu. Ima značilen pikanten, a hkrati kislo sladek okus, uporabljamo pa jo lahko kot … Preberi več

Avokadov namaz s paradižnikom

Verjetno vsi poznamo mehiške namaze in omake, od nacho sira pa vse do guacamole omake. Avokadov namaz s paradižnikom je skorajda guacamole, le da je to omiljena verzija,ki je prilagojena našemu evropskemu okusu. Ni pekoč, dodani niso ne čiliji in … Preberi več

1 2 3
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri