Piščančja curry juha

Orientalska začimbna mešanica curry, se je že precej uveljavila v našem prostoru. Po večini jo uporabljamo za pripravo omake, ki se odlično prilega k rižu. Poznamo več vrst curry mešanice. Nekatere začimbe v mešanici so stalnica, le dodane količine vsake, … Preberi več

Skutin narastek

Skuta sodi med beljakovinsko bogata živila, zato lahko nadomesti kos mesa pri obroku. V našem receptu jo bomo združili z jajci, slanino in krompirjem, kar bo jed uvrstilo v rubriko samostojni, polnovredni obrok. Izbira vrste skute je vaša. Lahko delate … Preberi več

Meso za golaž iz pečice

Ponavadi kupim paket govejega mesa, narezanega za golaž in vedno skuham iz njega golaž. Kako kreativno, kajne? 🙂 Res je, da obstaja ogromno vrst mesa za golaž in ni potrebe kuhati vedno enega in istega. Pa vendar. Vedno v loncu, … Preberi več

Mleta pečenka s slanino

Iz mletega mesa lahko pripravimo veliko različnih jedi. Od mletih pečenk, do polpet, mesnih kroglic, omak iz mletega mesa, lazanj, musak in še veliko drugih jedi. Če uporabimo mleto mešano meso, je nabor začimb s katerimi bomo ustvarjali, neskončen. Za … Preberi več

Krompirjevi rostiji s čemažem

Krompirjevi rostiji, večna klasika, ki jo obožujejo prav vse generacije ljudi. Značilna hrustljava zunanjost in kremasta mehka notranjost, vedno znova ostaja največji hit našega jedilnika. Tokrat vam krompirjeve rostije predstavljam malo drugače, v recept sem dodala sem čemaž in slanino. … Preberi več

Goveji zrezki v paradižnikovi omaki

Odkar pomnim so bili goveji zrezki v kakršnikoli omaki pogosto na jedilniku naše družine. Mehko meso, ki gre kar samo narazen, velikokrat smo jedli bolje kot v restavraciji! Goveji zrezki se ujemajo z različnimi omakami, potrebno pa je paziti, da … Preberi več

Marinada za perutničke na žaru

Perutničke na žaru, večna klasika, ki navdušuje praktično vsakega oboževalca žara in je nepogrešljivi del poletnega piknika. Za marinado za perutničke na žaru potrebujemo naslednje pripomočke: manjša posodica žlica čajna žlička merilna posodica večja posoda s pokrovom Za pripravo marinade … Preberi več

Začinjena svinjska pečenka

Pečena začinjena svinjska pečenka, nedeljska klasika, ki je praktično nepogrešljiva v nedeljskem meniju. Obožujejo jo vse generacije od mladih do starejših, zato torej je priprava začinjene svinjske pečenke, nekaj kar mora obvladati vsaka gospodinja. Za pripravo začinjene svinjske pečenke potrebujemo … Preberi več

Pizza z začimbami

Pizza ki te ljubim. Zahvaljen bodi tisti, ki si izumil pizzo. Kolikokrat nas, gospodinje, pizza reši iz časovne zagate ali idejne zagate. Koliko otroških rojstnih dni je minilo ob vonju rojstno dnevne pizze. In torte seveda. Otroci pizzo obožujejo. Tudi … Preberi več

Polpeti iz prosene kaše

Ali kdaj uporabite proseno kašo za pripravo kosila? Veliko ljudi jo uporabi za pripravo lahke večerje ali za pripravo sladic. Pri kosilu pa se znajde manjkrat. No, ko boste odkrili ta recept, se bo prosena kaša na vaših krožnikih znašla … Preberi več

Irski golaž

Priprava golaža zahteva svoj čas, tako kot priprava domače goveje juhe. Dlje časa kuhamo golaž na zmerni temperaturi, boljši bo njegov okus. Če pa želimo golažu dodati še posebno noto, potem moramo nedvomno pripraviti Irski golaž. Ko ga boste enkrat poskusili, … Preberi več

Pleskavica pod testom

Pleskavica je imenitna zadeva, kjer lahko uporabite mnogo začimb in vsakič ustvarite drugačno kulinarično dobroto. Če pa ji dodate še domač kruh, bo užitek toliko bolj popoln. Poznate rek: Dodajmo barve življenju? Mi pravimo: Dodajmo začimbe življenju. Kaj potrebujemo za … Preberi več

Puran Tikka Masala z rižem

Puran Tikka Masala je različica piščančje verzije Tikka Masala, ki z svojim unikatnim okusom spominja na Indijo. Skrivnost pa se skriva v začimbni mešanici garam masala, ki nas z svojim značilnim okusom popelje onstran sveta v Indijo. Za pripravo Puran … Preberi več

Mesna lazanja z bučko

Lazanja je italijanska specialiteta, ki mora biti sočna in bogata, da zadovolji naše brbončice. Osnovni različici iz mesne omake, testa in bešamela, za piko na i, lahko dodate še malo zelenjave – recimo korenje ali bučke. Kaj potrebujete za pripravo … Preberi več

Ocvrte mesne kroglice

Mesne kroglice – domiselna in zabavna oblika mletega mesa, ki je okusna in enostavna za uživanje. Katere dodatke boste izbrali za vaše mesne kroglice, je povsem vaša izbira. Priporočamo vam samo, da se ne držite vedno samo klasike. Uporabite različne … Preberi več

Omaka s puranom

Puran in piščanec, dve vrsti mesa, ki zelo radi sprejemata raznolike začimbe in začimbne mešanice in nam s tem nudita obilo kulinaričnih dogodivščin. Drznite si uporabiti začimbe, ki se ne znajdejo velikokrat na vašem jedilniku. Drznite si eksperimentirati. “Poslušajte” svoj … Preberi več

Polnjene tortilje iz pečice

Mehiška kuhinja je zelo razširjena tudi v naših krajih. Kdo ne pozna izrazov, kot so: tacos, fajitas, tortilje… Ker je v naših trgovina možno kupiti tortilje, in jih ni treba pripravljati doma, je tudi njihova uporaba v domači kuhinji kar … Preberi več

Posebni polpeti

Vam je ostala porcija mletega mesa? Bi radi naredili polpete, ampak ne klasične? Potem berite naprej! Za posebne polpete potrebujete 1 žlica olja 1/2 čebule 2 žlici celih ovsenih kosmičev 1 žlico celega sezama 150 g surovega, mletega mesa ščep … Preberi več

1 2 3 4
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri