Špinača z govedino
|

Špinača je zelo zdrava zelenjava, zato jo večkrat vključite v vaš jedilnik. Da pa ne boste pripravljali le klasične kremne špinače, si drznite zmešati dva okusa, ki gresta perfektno skupaj. S tole kombinacijo mogoče prepričate še kakega malčka, da bo … Preberi več

Kumare v omaki s svinjino
|

Sezona kumaric je na višku. Sedaj je pravi čas, da si pripravite ozimnico iz vloženih kumaric. Kaj pa narediti s tistimi kumarami, ki so vas nekoliko prehitele in so prevelike za v kozarec? V solati ste se jih že preobjedli? … Preberi več

Puranje rolice
|

Kolikokrat se za kosilo lotite priprave puranjega mesa? Ponavadi se na naših krožnikih znajde piščanec v raznih oblikah. Puranje meso je sicer kvalitetnejše a velikokrat tudi bolj občutljivo za pripravo, kot piščančje, saj je lahko bolj žilavo. Zato je dobro, da … Preberi več

Pikantni piščanec
|

Piščančje meso, eno izmed najbolj priljubljenih tipov mesa, je sploh odlično za hitre večerje med tednom. Danes vam predstavljamo recept za pikantnega piščanca, ki s skrbnim izborom začimb piščančjemu mesu doda izjemen okus in “KICK”, ki popestri vsak obrok. Za … Preberi več

Srnina v smetanovi omaki
|

Divjačina je v zadnjem času spet popularna še posebej med velikimi gurmani in zahtevnejšimi gosti. Zato vam predstavljamo recept za srnino v smetanovi omaki, ki bo navdušila še tako zahtevnega gosta. Za pripravo srnine v smetanovi omaki potrebujemo naslednje pripomočke: … Preberi več

Paprike s kranjsko klobaso
|

Vam že rastejo paprike na vašem vrtu? Če ne na vrtu, zagotovo “rastejo” na tržnici, zato jih le hitro pojdite iskat in začnite uživati ob raznolikih jedeh, ki jih lahko pripravite iz njih. Mi smo se danes spraševali, kako bi … Preberi več

Svinjski file z zeliščno skorjico in prilogami
|

Ste že pripravljali svinjsko ribico? Gre za najmehkejši in najnežnejši kos svinjine, ki nam lahko doma pričara pravo restavracijsko izkušnjo – če jo le znamo prav pripraviti. Za malo pomoči smo vam pripravili recept za svinjski file z zeliščno skorjico, … Preberi več

Piščančje polnjene paprike
|

Zagotovo vsi poznate polnjene paprike v omaki, že kot otroci smo jih oboževali. Pa ste se že kdaj lotili njihove priprave s popolnoma drugačnim nadevom in drugačno omako? Mi smo se polnjenih paprik lotili s piščancem in aromatično začimbno mešanico … Preberi več

Stefani pečenka
|

Tako preprosta jed, ki pa ima tako veličasten izgled. Stefani pečenka, mesna štruca avstro-ogrskih korenin. Danes jo vsaka gospodinja pripravi malo drugače, vsem receptom pa je skupno to, da se na sredi mesne mase skrivajo trdo kuhana jajčka. Poglobite se … Preberi več

Ravioli z mesno omako iz pečice
|

Jedi iz pečice so izredno hvaležne za pripravo. Naredimo jih v eni posodi, kar posledično pomeni manj pomivanja posode. Ne potrebujejo stalnega mešanja in nadzora. Le včasih vržemo oko na pečico, da vidimo napredek. Enako je z ravioli iz pečice. … Preberi več

Mesne kroglice v omaki
|

Imate na jedilniku govedino, pa ne veste kako bi jo začinili? Beef Brisket začimbna mešanica je pravi odgovor za vas! Danes jo bomo uporabili pri pripravi mesnih kroglic iz mlete govedine v omaki. Začimbna mešanica Beef Brisket je ocenjena kot rahlo … Preberi več

Musaka iz krvavic
|

Krvavice so zimske kraljice. Ker pa je zima že zapustila naše koledarje, je morda pravi čas, da porabimo še zadnje kose iz naše zaloge. Da ne bodo pripravljene na klasični način, vam tokrat predlagamo recept za musako iz krvavic. Za … Preberi več

Piščanec v solnem oklepu
|

Imate radi piščanca? Imate radi pečenega piščanca iz pečice? Imate radi pečenega piščanca iz pečice, ravno prav slanega, brez dodane maščobe, ki je kljub temu sočen in okusen? Potem ste na pravem naslovu! Piščanec, pečen v solnem oklepu, je kot … Preberi več

Chili sin/con Carne recept
|

Na Začimbe.si radi ustvarjamo, poizkušamo in testiramo in tokrat smo dobili idejo… Kaj če bi pripravili eno najbolj mesnih jedi… brez mesa? 🙂 In tako je nastal po naše poimenovan Chili sin Carne. Če vas zanima kako ga pripraviti, berite … Preberi več

Mesni cmoki
|

Večina vas ima najbrž rada cmoke. Krompirjevo testo, polnilo iz raznovrstnega sadja – jagod, borovnic, sliv … Tokrat se je Monika v kuhinji poigrala in “sladke cmoke” spremenila v “slane”, z mesnim nadevom. Če mesa ne marate, bi lahko cmoke … Preberi več

Začimbe za tatarski biftek
|

Tatarski biftek je v mnogih delih Slovenije nepogrešljiva zimska poslastica. Ga poznate? Gre za hladno mesno delikateso, ki se navadno postreže s popečenimi kruhki in maslom. V preteklosti je veljal za nekaj zelo prestižnega in večina si je to poslastico … Preberi več

Prosena kaša s špinačo
|

Priznajte … Včasih smo že kar malo siti riža, testenin in krompirja. Če se strinjate in iščete idejo za kaj novega, potem berite naprej. Tokrat smo pripravili recept s ponekod že pozabljeno sestavino: proseno kašo. Nekdaj je bila zelo cenjeno … Preberi več

Piščanec z mešanico Ras el hanout
|

Kar je v Indiji garam Masala in na Balkanu Vegeta, je v severni Afriki, predvsem v Maroku ras el hanout. Začimbna mešanica je rešilna bilka vsake gospodinje, saj bo jed ne glede na to kaj bo vrgla v lonec, z … Preberi več

1 2 3
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri