Zelenjavna juha
|

Ko se dnevi krajšajo, so posebej dobrodošli preprosti hitri obroki, ki si jih lahko skuhamo vnaprej. Tokrat vam predstavljamo recept za zelenjavno juho, ki bo pogrela telo in duha. Vse, kar potrebujete, je poljubna zelenjava (najbolje z domačega vrta) in … Preberi več

Poletna jogurtova strnjenka s svežim jagodičevjem
|

Po vsaki odlični žar pojedini se prilega osvežujoča poletna sladica, zato vam mi danes predstavljamo recept za poletno jogurtovo strnjenko s svežim jagodičevjem. Katere pripomočke potrebujemo za pripravo poletne jogurtove strnjenke s svežim jagodičevjem: kozico metlico manjšo posodico štiri do … Preberi več

Čičerikine kroglice
|

Čičerika je odličen vir beljakovin, zato na jedilniku (zlasti vegetarijancev in veganov) zares ne sme manjkati. V današnjem receptu jo bomo kombinirali s koriandrom in kumino, ki pripomore tudi k lažji prebavi. Za čičerikine kroglice potrebujete: 250 g suhe čičerike … Preberi več

Kompot iz bučk
|

Melone so sorodnice kumar in buč, v kulinariki jih uvrščamo k sadju. Po drugi strani pa botaniki jajčevce, bučke in paradižnike uvrščajo med sadje, v kulinariki pa sodijo med zelenjavo. Skratka, bučke so tako nevtralnega okusa, da jih lahko pripravimo slane … Preberi več

Špinača z govedino
|

Špinača je zelo zdrava zelenjava, zato jo večkrat vključite v vaš jedilnik. Da pa ne boste pripravljali le klasične kremne špinače, si drznite zmešati dva okusa, ki gresta perfektno skupaj. S tole kombinacijo mogoče prepričate še kakega malčka, da bo … Preberi več

Matcha puding z limono
|

Namesto klasične sladice, polne sladkorja, si privoščite odličen protivnetni matcha puding z limono in borovnicami (ali poljubnimi gozdnimi sadeži). Je zelo osvežilen, okusen in hranilen, kot nalašč za zgodnje jesenske dni. Sestavine (za 4 osebe): 1 pločevinka kokosovega mleka 1 … Preberi več

Zelenjavna lazanja
|

Vsi poznamo klasično lazanjo, ki jo lahko dobimo v vsaki restavraciji – testenine, omaka in meso. V resnici pa poznamo kup različnih lazanj. Sledeči recept sledi ideji originalne italijanske različice. V njej se ne skriva le omaka – vanjo so … Preberi več

Veganska čokoladna krema
|

Vedno smo vajeni kreme delati iz masla, smetane, maskarpone sira, skute … tovrstne pripravke med veganskimi izdelki težko in redkokdaj najdemo. Čeprav se zdi včasih nenavadno in skoraj nemogoče, je veganske kreme, namaze in omake enostavno pripraviti. Sledeči recept je … Preberi več

Kumare v omaki s svinjino
|

Sezona kumaric je na višku. Sedaj je pravi čas, da si pripravite ozimnico iz vloženih kumaric. Kaj pa narediti s tistimi kumarami, ki so vas nekoliko prehitele in so prevelike za v kozarec? V solati ste se jih že preobjedli? … Preberi več

Osvežilna ovsena kaša z jabolki in cimetom
|

Ovseni kosmiči so klasičen jutranji obrok. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin so enkraten zajtrk, saj telo vlaknin ne prebavi prehitro in zato ostanemo dlje časa siti. Če temu dodamo še nekaj svežega sadja, potem je pred nami izvrstno gorivo polno vitaminov, … Preberi več

Krompir iz pečice
|

Kako enostavno do okusnega obroka? Enostavna priprava krompirja v pečici: Narežite krompir na manjše kocke – manjše bodo, manj časa se bodo pekle. Stresite jih v pekač, prelijte z olivnim oljem, potresite z zelenjavno osnovo in dodajte grški jogurt. Dobro … Preberi več

Veganski namazi
|

Baza sledečih namazov je čičerika. Ta hvaležna stročnica deluje v sladkih in slanih variantah. Ko jo zmeljemo, se ustvari krema, ki odlično deluje kot namaz. Čičerika sicer ni uporabna samo kot namaz, ampak jo lahko uporabljamo tudi popečeno kot prigrizek … Preberi več

Polnjene paprike z zelenjavo
|

Vsi poznamo klasične, polnjene paprike, ki s svojim božanskim okusom prepričajo skoraj vsakogar. Pa ste poskusili polnjene paprike kdaj narediti tudi drugače? Mogoče za tiste, ki jim meso ne gre ravno gladko po grlu? Tako je – paprike polnjene z zelenjavo. … Preberi več

Zelenjavna lazanja iz bučk
|

Vsi poznamo klasično lazanjo. A kaj, ko si včasih zaželimo lazanjo, želimo pa se izogniti testeninam? Nič lažjega – uporabimo lahko zelenjavo. Navadne bučke so pri tem kot nalašč za to. Lazanja, ki jo pripravimo iz bučk, namesto iz testenin, … Preberi več

Marinada za vratovino na žaru
|

Sezona žara je še vedno v polnem razmahu, zato vam danes predstavljamo recept za božansko marinado za vratovino na žaru, zaradi katere boste zablesteli kot najboljši žar mojster daleč naokoli. Katere pripomočke potrebujemo za pripravo marinade na žaru: plastično posodo … Preberi več

Zeliščni vaflji
|

Vaflji, priljubljena belgijska sladica, razširjena zdaj že po celem svetu v različnih oblikah in okusih. Danes pa vam predstavljamo slano različico, ki bo popestrila vaš jedilnik. Za pripravo zeliščnih vafljev potrebujemo naslednje pripomočke: plastično ali kovinsko posodo aparat za vaflje … Preberi več

Smetanova omaka za testenine: njoke, torteline
|

V današnjem času, ko prevladuje hitri način življenja, je za kuhanje vse manj časa. V ta namen vam predstavljamo hitro smetanovo omako za njoke ali torteline, ki je odlična jed za zaposlene dneve med tednom, ko časa za dolgo kuhanje … Preberi več

Puranje rolice
|

Kolikokrat se za kosilo lotite priprave puranjega mesa? Ponavadi se na naših krožnikih znajde piščanec v raznih oblikah. Puranje meso je sicer kvalitetnejše a velikokrat tudi bolj občutljivo za pripravo, kot piščančje, saj je lahko bolj žilavo. Zato je dobro, da … Preberi več

1 2 3 4 11
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri