Piškoti Spekulas
|

Začenja se praznični čas in z njim peka piškotov … 🙂 Spodaj je zapisan recept za enostavne praznične piškote, ki se odlično podajo k skodelici toplega čaja. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo piškotov “Spekulas” 300 g moke 100 g mletih … Preberi več

Prosena kaša s špinačo
|

Priznajte … Včasih smo že kar malo siti riža, testenin in krompirja. Če se strinjate in iščete idejo za kaj novega, potem berite naprej. Tokrat smo pripravili recept s ponekod že pozabljeno sestavino: proseno kašo. Nekdaj je bila zelo cenjeno … Preberi več

Piščanec z mešanico Ras el hanout
|

Kar je v Indiji garam Masala in na Balkanu Vegeta, je v severni Afriki, predvsem v Maroku ras el hanout. Začimbna mešanica je rešilna bilka vsake gospodinje, saj bo jed ne glede na to kaj bo vrgla v lonec, z … Preberi več

Panna cotta z okusom kave
|

Kava, ki te ljubim … Skoraj vsi obožujemo kavo. V takšni ali drugačni obliki. Turško, ledeno, capucinno … Že sama aroma te opojne pijače nas popelje v druge dimenzije. Ker nam napovedujejo indijansko poletje in se nam še ni treba … Preberi več

Gobova puranja pašteta
|

Prelestna  “gospa jesen” je prišla v mesto. In sezona gob je na vrhuncu. Ste že nabrali svojo košarico? Zapomniti si morate, da so tudi gobe začimba, zato jih moramo svojim jedem dodajati v zmernih količinah. Pa ne pozabite na pravilo … Preberi več

3 načini priprave kostanja
|

Kostanj je izredno okusna poslastica, ki nam jo prinese jesen. Seveda se kostanj najbolj prileže, ko je pripravljen zunaj, v dobri družbi in ob kozarcu jabolčnega mošta. Če pa nimamo te možnosti, si ga lahko pripravimo tudi doma v kuhinji. … Preberi več

Bešamel omaka / bela omaka
|

Bešamel omaka je znana tudi pod imenom bela omaka. Izvira iz Francije in je ena od osnovnih omak. Pripravljena pa je iz treh glavnih sestavin: masla, moke in mleka. Sestavine, ki jih potrebujemo za bešamel omako: 50 g masla 2 … Preberi več

Začimbe za vlaganje kumaric in paprike
|

Eden lepših občutkov je, ko je naš trud na vrtu nagrajen s plodovi narave. Večkrat se zgodi, da pridelamo več zelenjave, kot pa jo lahko sproti pojemo. Odličen način kako nekaj zelenjave shraniti za kasnejše dni, je vlaganje. Dobra stvar … Preberi več

Balzamični preliv za solato z gorčico
|

Za približno 2 dcl preliva Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo balzamičnega preliva za solato: 1,5 dcl ekstra deviškega olivnega olja ½ dcl balzamičnega kisa sol mlet poper (črni) česen v prahu jedilna žlica navadne gorčice ali gorčice z balzamičnim … Preberi več

Rižota z jurčki
|

Ljubitelji gob se vsako leto znova razveselimo sezone gob. In ena od nadvse okusnih jedi, ki se zagotovo znajde na našem jedilniku in jo pripravimo s svežimi gobami – v tem primeru jurčki – je rižota z jurčki. Sama priprava … Preberi več

Slivovi cmoki iz krompirjevega testa
|

Slivovi cmoki so jed, ki se na naših krožnikih  najpogosteje znajde, ko je sezona sliv na vrhuncu. Brez težav jih lahko pripravimo malo več in jih zamrznjemo v skrinji. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo: 12  – 15 svežih ali … Preberi več

Pečen krompir s sirom
|

Ko si želite pripraviti hitro in enostavno jed, po vrhu vsega pa še nasitno. Krompir obložen s sirom lahko jeste samostojno ali pa ga pripravite kot prilogo. Izbiro sira, ki ga pri pripravi pečenega krompirčka uporabimo, prepuščamo seveda vam. Sestavine … Preberi več

Urnebes
|

Urnebes je vrsta solate (bolje rečeno namaz), ki je značilna za srbsko kuhinjo. Narejena je iz pekoče paprike, mladega sira, z dodatkom soli in drugih začimb po okusu. V južni Srbiji, od koder naj bi izvirala, je narejena iz drobno narezane rdeče … Preberi več

Bombetke iz rdeče pese
|

Rdeča pesa je vir zdravja za naše srce in ožilje. Kar največ iz  nje dobimo, če jo še surovo sprešamo v presni sok. Uživamo pa jo lahko tudi kuhano v solatah, juhah, lahko jo vložimo ali pečemo… Možnosti je veliko. Ko … Preberi več

Cvetlična (vrtnična) voda
|

Vrtnice so ene najbolj priljubljenih in poznanih cvetlic, ki brez dvoma prebujajo naše čute. S svojim omamnim vonjem ter čudovitimi cvetovi vseh barv zapeljujejo že stoletja. Krasijo naše vrtove, bogatijo šopke, uporabne pa so tudi v kulinariki in kozmetiki, saj … Preberi več

Krompirjeva bomba
|

Za ta recept rpotrebujemo okrogel pekač za torte premera 22 cm in 1,5 do 2 uri časa. Najprej naredimo krompirjevo testo. Za pripravo potrebujemo: 6 srednjih krompirjev 200 g moke sol drobnjak piment muškatni orešček poljubna zelenjava Krompir skuhamo kot … Preberi več

Vložene kumarice s čebulo in senfom
|

Vsem dobro poznane so zagotovo vložene kumarice v kisu, tokrat pa je Višnja z nami podelila še malo drugačen recept. 🙂   Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo tega recepta: 1 kg kumaric (narezanih na kolute, posoljene in na koncu odcejene … Preberi več

Pire krompir in polpeti z ajdovo kašo
|

Glede na tempo, v katerm živimo, se velikokrat znajdemo v situaciji, ko moramo v precej kratkem času pripraviti okusno kosilo. Če ste se mogoče že naveličali okusa klasičnega pire krompirja in vas navadni polpeti ne navdušijo več, potem ste na … Preberi več

1 2 3 4 6
Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri