Cejlonski cimet – uporaba v kuhinji

Cejlonski cimet spada v skupino najstarejših začimb na svetu in velja za pravo različico cimeta. Kaj je cejlonski cimet? Cejlonski cimet raste v južnem in jugovzhodnem delu Azije, na Madagaskarju, Sejšelih in na Šrilanki, ki danes velja tudi za uvoznico … Preberi več

Nageljnove žbice, klinčki – uporaba in zdravilnost

Nageljnove žbice ali z drugo besedo klinčki so že od nekdaj znani po svojih zdravilnih učinkovinah. Prav tako pa so zaradi svoje arome in okusa kaj kmalu postali nepogrešljivi del kuhinje, sploh v času praznikov. Kaj so klinčki oziroma nageljnove … Preberi več

Začinjena hrana – zakonitosti uporabe začimb

Za popestritev vsakodnevnih jedi uporabljamo raznorazne začimbe in zelišča, vendar je izredno pomembno tudi poznavanje osnovnih zakonitosti uporabe le-teh, ki vam jih predstavljamo v spodnjem članku. 1. zakonitost: čas uporabe Pri uporabi vseh začimb velja zakonitost, da je treba dobro … Preberi več

Piment: uporaba in zdravilnost

Piment, skrivnostna začimba Srednje Amerike, ki združuje vonjave cimeta, klinčkov, popra in muškatnega oreščka, po okusu pa spominja na mešanico popra in klinčkov. Piment pridobivamo iz posušenih nezrelih plodov pimentovca. Drevo pimentovca zraste do 10 metrov v višino in uspeva … Preberi več

Začimbe za piščanca na žaru – najbolj popularne

Piščanec, eden izmed nepogrešljivih tipov mesa z žara, seveda pa je za dobrega piščanca na žaru potrebna tudi uporaba dobrih začimb. Osnovi vsake dobre začimbne mešanice-  ne samo za piščanca, ampak za vse tipe mesa – sta seveda sol in … Preberi več

Marinade za meso na roštilju / žaru

Marinada, nepogrešljivi del priprave vsakega mesa na žaru, saj poskrbi ne le za okus mesa, ampak tudi za njegovo mehkobo in sočnost. Definitivno pa tukaj velja pravilo, da dlje, kot je meso v marinadi, boljše je. 1. Sol Uporaba soli … Preberi več

Limonska oz. limonina trava: uporaba

Limonska oziroma limonina trava je aromatična tropska trava z modro-zelenimi listi, ki izvira iz jugovzhodne Azije. S porastom popularnosti tajske, vietnamske in indonezijske kuhinje pa raste tudi njena prepoznavnost. Zaradi njenega specifičnega okusa in njenih zdravilnih učinkovin je nepogrešljiva ne … Preberi več

Koriander: zdravilni učinki

Koriander, zeleno zelišče, podobno peteršilju, vendar izrazito drugačen po okusu in vonju. Nepogrešljiv je ne samo kot začimba v kuhinji, ampak je prav tako zaradi zdravilnih lastnosti, ki jih nosi, izredno pomemben kot zdravilno zelišče. Koriander velja za eno izmed … Preberi več

Začimbe v nosečnosti – katere so prepovedane?

Nosečnost je za ženske čas, ko morajo še bolj paziti na svoje zdravje in prav tako paziti na vse kar zaužijejo. V pomoč vam danes predstavljamo prepovedane začimbe v nosečnosti. Noseča ženska mora poleg svojega počutja, paziti tudi na počutje … Preberi več

Začimbe za pleskavice, mleto meso

Toplo vreme, čas uživanja v vročem soncu in v dobrotah na žaru. Med najbolj popularnimi pa so seveda dobrote iz mletega mesa, posebno pleskavice in čevapčiči. Za vsako dobro maso za pleskavice in čevapčiče je seveda ključnega pomena izbira mletega … Preberi več

Glazure za peko na žaru

Za peko na žaru je v zadnjem času vse bolj popularna uporaba glazur za meso, ki se na samo meso dodajo 5 do 15 minut pred koncem peke v več plasteh. Z njimi dodamo mesu intenziven okus in gosto prevleko … Preberi več

Kako začiniti perutničke za žar

Perutničke, nepogrešljive na poletnem žaru, in seveda tudi med popularnimi vrstami mesa na žaru. Zato vam danes predstavljamo 3 glavne napotke, kako začiniti perutničke za na žar, in s tem popolnoma osvojiti svoje goste. Kdaj začiniti perutničke? Perutničke so takšen … Preberi več

Začimbe za morske sadeže

Morski sadeži, eden izmed mnogih bogastev morja, znani po celem svetu in lahko pripravljeni na različne načine. V ta namen vam predstavljamo začimbe, ki jih lahko uporabite pri pripravi tega bogastva morja. Pripravljamo jih lahko na različne načine ali kot … Preberi več

Najpogostejše začimbe za peko na žaru

Sezona žara je v polnem razmahu in kot pravi žar mojstri vam tokrat predstavljamo najpogostejše začimbe za peko na žaru. Sol Seveda vsak žar mojster se zaveda, da je osnova vsakega dobrega žar mesa, sol. Potrebno pa je tudi vedeti, … Preberi več

Uporaba začimb: kaj, koliko in katere?

Začimbe, čudežni in nepogrešljivi del kuhinje, ki dajejo jedem vonj in okus, jih obogatijo in nadgradijo. Seveda je ključnega pomena pa tudi, katere za kaj  uporabljati in koliko. Katere začimbe uporabiti? Pomembne pri sami izbiri začimb, so seveda sestavine, ki … Preberi več

Ustna voda z rožmarinom in meto

Kupljeni izdelki niso nujno boljši, z doma pripravljenimi, ki vsebujejo le preverjene sestavine, pa boste zagotovo naredili uslugo svojemu telesu. Sestavine domače ustne vode: 1/2 skodelice svežega ali 2 č.ž. posušenega rožmarina 1 skodelica svežih metinih listov 2 skodelici vode … Preberi več

Začimbe, ki ne smejo manjkati v nobeni kuhinji

Hrana brez začimb je skorajda kot kuhinja brez kuhinjskih pripomočkov – nekako prazna. Začimbe so tiste, ki iz hrane naredijo jed. Veliko ljudem se zdi kuhanje misija nemogoče, ker ne znajo uporabljati začimb in prej jed naredijo neokusno, kot pa … Preberi več

Zdravilna zelišča za mehur, ledvice in sečne poti

Vsakemu izmed nas se je vsaj enkrat v življenju vnel mehur, pri ženskah je sicer to malo bolj pogosto, zato vam predstavljamo zdravilna zelišča, kako blažiti in preprečiti vnetja na naraven način. Ledvice so zelo pomemben organ, saj tvorijo v … Preberi več

1 2 3 4
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri