Ustna voda z rožmarinom in meto
|

Kupljeni izdelki niso nujno boljši, z doma pripravljenimi, ki vsebujejo le preverjene sestavine, pa boste zagotovo naredili uslugo svojemu telesu. Sestavine domače ustne vode: 1/2 skodelice svežega ali 2 č.ž. posušenega rožmarina 1 skodelica svežih metinih listov 2 skodelici vode … Preberi več

Začimbe, ki ne smejo manjkati v nobeni kuhinji
|

Hrana brez začimb je skorajda kot kuhinja brez kuhinjskih pripomočkov – nekako prazna. Začimbe so tiste, ki iz hrane naredijo jed. Veliko ljudem se zdi kuhanje misija nemogoče, ker ne znajo uporabljati začimb in prej jed naredijo neokusno, kot pa … Preberi več

Zdravilna zelišča za mehur, ledvice in sečne poti
|

Vsakemu izmed nas se je vsaj enkrat v življenju vnel mehur, pri ženskah je sicer to malo bolj pogosto, zato vam predstavljamo zdravilna zelišča, kako blažiti in preprečiti vnetja na naraven način. Ledvice so zelo pomemben organ, saj tvorijo v … Preberi več

Začimbe za meso za žar
|

Sončno in vroče poletje je idealni čas za peko na žaru. Kot vsak dober žar mojster hoče svoje goste navdušiti s svojimi specialitetami na žaru. Seveda pa tukaj glavno vlogo odigrajo začimbe, s katerimi okus mesa na žaru povzdignemo na … Preberi več

Pekoče začimbe
|

Borimo se s poletno vročino s pekočino pekočih začimb. Izjemno in neverjetno, a učinkovito: v poletnih mesecih pekoče začimbe učinkovito hladijo kljub vročini v želodcu in na jeziku. Kot pregovor pravi klin se s klinom zbija, oziroma v tem primeru … Preberi več

Rožni tonik za nečisto kožo
|

Ne le, da so lepe na pogled in lepo dišijo, vrtnice so odlične tudi za nego kože. Danes z vami delimo recept za pripravo rožnega tonika, ki je namenjen negi nečiste, mozoljaste kože. Sestavine za rožni tonik za nečisto kožo: … Preberi več

Timijan – uporaba v kuhinji
|

Materina dušica ali z drugo besedo timijan je sredozemsko zelišče z zelo aromatičnim vonjem in močnim okusom, ki je nepogrešljiva začimba v kuhinji. Timijan je grmovnica, ki zraste do nekje 50 cm v višino, izvira iz Sredozemlja in velja za … Preberi več

Kako začiniti meso za žar?
|

Poletje je že tu in sezona žara se je že začela. Preden pa kot žar mojstri postavite svoje mojstrovine pred svojimi bližnjimi, je potrebno začeti pri samih osnovah in sicer pri ključnem postopku začinjanja mesa za žar. Izbira vrste mesa … Preberi več

Začimbe za vegane
|

Dobra hrana je razvada skorajda vsakega človeka. Težko se je ubraniti slastnemu vonju, ki se vije iznad štedilnika. Ne diši pa vsaka jed enako, četudi so živila, ki jih uporabljamo, kvalitetna in skorajda enaka kot pri neki drugi jedi. Glavno … Preberi več

Otroci, kuhanje in začimbe
|

Tokrat bi se dotaknili povezave med otroci in uporabo začimb v kuhinji. Začimbe niso samo sestavni del kulinaričnega doživetja, ampak imajo tudi zdravilne učinke, katere je dobro poznati in uporabiti. Zaradi nepoznavanja večina staršev jedem za otroke raje ne dodaja … Preberi več

Domača (DIY) dišava
|

Tokrat objava za vse ljubitelje ustvarjanja in odišavljenih prostorov … Marsikdo izmed nas si doma prostor rad odišavi z različnimi dišavami. Najpogosteje to storimo s kupljenimi dišavami, pa dišečimi svečkami in eteričnimi olji. Za vse tiste, ki doma radi sami … Preberi več

Začimbe za tatarski biftek
|

Tatarski biftek je v mnogih delih Slovenije nepogrešljiva zimska poslastica. Ga poznate? Gre za hladno mesno delikateso, ki se navadno postreže s popečenimi kruhki in maslom. V preteklosti je veljal za nekaj zelo prestižnega in večina si je to poslastico … Preberi več

Pravilna in pretirana uporaba začimb v kuhinji
|

Hrana je vedno boljša, ko je primerno začinjena. Toda – kaj se smatra pod pravilno in kaj pod pretirano uporabo začimb? V vseh naših gospodinjstvih se pod besedo “začinjanje” zagotovo razume dodajanje soli in popra, toda prava umetnost začinjanja zajama … Preberi več

Vanilija v prahu – kje jo kupiti in cena
|

Vsi poznamo vaniljo … Sodi v družino orhidej in je ovijalka, katere plodovi na prvi pogled spominjajo na fižol. S pravo obdelavo se te plodovi spremenijo v nepogrešljivo in dragoceno kulinarično surovino.   Najbolj poznane in kultivirane so tri vrste … Preberi več

Vanilija v prahu – dodatek k slaščicam
|

Vanilja brez dvoma kraljuje na prestolu začimb, ki jih uporabljamo pri pripravi sladic. S svojim omamnim okusom navdušuje v številnih kulinaričnih kreacijah … Kaj pravzaprav sploh je vanilija? Vanilija spada v družino orhidej. Vaniljevi stroki, ki jih uporabljamo kot začimbo, … Preberi več

Curry: začimba za omake (in še več)
|

  Beseda »curry« je precej zapletena, saj pri različnih ljudeh spodbudi različne misli. Velika večina ljudi sicer to besedo najprej poveže z (običajno) rumenim »praškom«, ki ga najdemo med drugimi začimbami in ga uporabljamo za kuhanje. Sicer pa lahko z … Preberi več

Začimbe za vlaganje kumaric in paprike
|

Eden lepših občutkov je, ko je naš trud na vrtu nagrajen s plodovi narave. Večkrat se zgodi, da pridelamo več zelenjave, kot pa jo lahko sproti pojemo. Odličen način kako nekaj zelenjave shraniti za kasnejše dni, je vlaganje. Dobra stvar … Preberi več

Balzamični kis – sestavine in uporaba v kuhinji
|

Balzamični kis izvira iz Italije, natančneje iz pokrajin Modena in Reggio Emilia. Balzamični kis ima na tem področju zaščiteno geografsko označbo. Družine, ki se s to obrtjo ukvarjajo, še vedno skrbno varujejo svoje recepte. Sama izdelava tradicionalnega balzamičnega kisa traja … Preberi več

1 2 3
Facebook Iconfacebook like button
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri