Pravilna in pretirana uporaba začimb v kuhinji
|

Hrana je vedno boljša, ko je primerno začinjena. Toda – kaj se smatra pod pravilno in kaj pod pretirano uporabo začimb? V vseh naših gospodinjstvih se pod besedo “začinjanje” zagotovo razume dodajanje soli in popra, toda prava umetnost začinjanja zajama … Preberi več

Vanilija v prahu – kje jo kupiti in cena
|

Vsi poznamo vaniljo … Sodi v družino orhidej in je ovijalka, katere plodovi na prvi pogled spominjajo na fižol. S pravo obdelavo se te plodovi spremenijo v nepogrešljivo in dragoceno kulinarično surovino.   Najbolj poznane in kultivirane so tri vrste … Preberi več

Vanilija v prahu – dodatek k slaščicam
|

Vanilja brez dvoma kraljuje na prestolu začimb, ki jih uporabljamo pri pripravi sladic. S svojim omamnim okusom navdušuje v številnih kulinaričnih kreacijah … Kaj pravzaprav sploh je vanilija? Vanilija spada v družino orhidej. Vaniljevi stroki, ki jih uporabljamo kot začimbo, … Preberi več

Curry: začimba za omake (in še več)
|

  Beseda »curry« je precej zapletena, saj pri različnih ljudeh spodbudi različne misli. Velika večina ljudi sicer to besedo najprej poveže z (običajno) rumenim »praškom«, ki ga najdemo med drugimi začimbami in ga uporabljamo za kuhanje. Sicer pa lahko z … Preberi več

Začimbe za vlaganje kumaric in paprike
|

Eden lepših občutkov je, ko je naš trud na vrtu nagrajen s plodovi narave. Večkrat se zgodi, da pridelamo več zelenjave, kot pa jo lahko sproti pojemo. Odličen način kako nekaj zelenjave shraniti za kasnejše dni, je vlaganje. Dobra stvar … Preberi več

Balzamični kis – sestavine in uporaba v kuhinji
|

Balzamični kis izvira iz Italije, natančneje iz pokrajin Modena in Reggio Emilia. Balzamični kis ima na tem področju zaščiteno geografsko označbo. Družine, ki se s to obrtjo ukvarjajo, še vedno skrbno varujejo svoje recepte. Sama izdelava tradicionalnega balzamičnega kisa traja … Preberi več

Pekoča gorčica – recepti in uporaba v kuhinji
|

Gorčica je eden tistih dodatkov, ki z lahkoto izboljšajjo vse, česar se dotakne. S svojim gorčično-kislo-slanim okusom se odlično poda v številne slane jedi. Ko se zdi, da so solatne polivke, marinade ali omake puste, je gorčica tisti dodatek, s … Preberi več

Šest skrivnosti za pripravo popolnega riža
|

Riž je eno izmed najbolj vsestranskih ter najbolj uporabljenih živil na svetu. Kot pridelek lahko preživi skoraj vsako podnebje in to je tudi glavni razlog, zakaj ga najdemo skoraj povsod. Sprva je bil sicer riž precej drago blago, a s … Preberi več

Kardamom: recepti in uporaba v kuhinji
|

Kardamom je eksotična začimba, ki v naši deželici šele pridobiva na veljavi. Izvira iz Indije, raste pa na velikih grmih v deževnih gozdovih. Ste vedeli, da se na jugu Indije nahajajo »kardamomovo hribovje« oziroma »gričevje«? Ime so, jasno, dobili po … Preberi več

Jedi na žaru – osnove
|

Sezona sonca, dolgih dni, piknikov in žara se je že začela. Da boste s svojimi jedmi presenetili prijatelje in najdražje, smo na kup spravili nekaj nasvetov, ki jih mora poznati vsak mojster žara. Izberite kakovostne sestavine Zelo pomembna stvar, ki se … Preberi več

Jagodna marmelada
|

Ni boljšega kot kos domačega kruha, dobrega masla in domače jagodne marmelade. 🍓 Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo večje količine jagodne marmelade: stekleni kozarci in pokrovčki 2,5-3 kg jagod 1 bio limona (izstisnjen sok in malo limonine lupinice) za noževo … Preberi več

Žar in zelenjava
|

Čas za zelenjavo z žara! V kolikor že segrevate žar, bi bila strašanska škoda, če na njem ne bi pripravili še nekaj okusne sezonske zelenjave. Njena priprava je popolnoma enostavna, če le imamo prave pripomočke. Poleg tega pri zelenjavi ni … Preberi več

Jedi na žaru: recepti z začimbami
|

Kuhanje na prostem in na »odprtem ognju« je bilo v davnih časih nuja, da so ljudje sploh preživeli, dandanes pa to marsikomu predstavlja velik užitek in sprostitev. Na žaru namreč lahko pripravimo izvrstne jedi – če le imamo dobro meso, … Preberi več

Začimbe – kaj pazimo pri nakupu in kje jih kupiti
|

Vsakdo, ki rad kuha, se je zagotovo že srečal z vprašanjem, kje kupiti kvalitetne začimbe. V današnjem svetu  je za želene stvari vredno pobrskati tudi po spletu, saj le-ta namreč omogoča lahek dostop do številnih kvalitetnih produktov. Na spletu lahko … Preberi več

Kako skuhati krompir
|

Kuhanje krompirja ni velika znanost, je pa pogosto prvi korak za pripravo različnih okusnih jedi (npr. tenstanega krompirja, krompirjeve solate …).  Mojstrom v kuhinji kuhanje krompirja predstavlja mačji kašelj, medtem ko se marsikateremu začetniku v glavi zagotovo poraja kar nekaj … Preberi več

Začimbe: kako jih shranjevati
|

Začimbe in zelišča so pomembni produkti, ki nam jih daje narava. Omogočajo nam, da svojo hrano popestrimo in izboljšamo, poleg tega pa (kot vsaka hrana) lahko na nas v zdravi meri pozitivno učinkujejo. Seveda le, če so kvalitetna in pravilno … Preberi več

Nekaj idej in načinov, kako lahko uporabimo pekoče omake
|

Nenehno preizkušanje novih omak je verjetno znano marsikateremu ljubitelju pekočih omak. Seveda pa s tem pride tudi trenutek, ko stekleničke z omakami zasedajo večji del vrat hladilnika … 🙂 Pripravili smo nekaj idej, kako lahko te pekoče dobrote uporabite. Pekoča … Preberi več

Čemaževo maslo
|

Zelo enostaven recept za doma pripravljeno čemaževo maslo. Čas priprave: približno 10 – 15 minut Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo čemaževega masla: 150 g masla 50 g sončničnega olja 100 g čemaža sol poper Postopek priprave masla s čemažem: … Preberi več

1 2 3
Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri