Balzamični preliv za solato z gorčico

objavljeno v Recepti, Zelenjavne jedi | 0

Za približno 2 dcl preliva

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo balzamičnega preliva za solato:

*Če uporabljamo gorčico z balzamičnim kisom, lahko namesto pravega balzamičnega kisa uporabimo tudi navaden kis, saj gorčica s svoijm intenzivnim okusom doda balzamično noto …

Zenf obogaten z balzamičnim kisom iz Modene
Zenf obogaten z balzamičnim kisom iz Modene
Postopek priprave solatnega preliva:

Olivno olje in balzamični kis odmerimo in dodamo v kozarček, ki ga lahko tesno zapremo. Dodamo še sol, poper, česen in gorčico. Zatisnemo pokrovček in zelo dobro pretresemo.

To polivko lahko v tesno zaprtem kozarčku v hladilniku hranimo kar nekaj časa. Pred ponovno uporabo moramo vsebino samo dobro pretresti, da se njene komponente dobro in ponovno premešajo.

*Nasvet pri pripravi polivk: načeloma je dobro razmerje 3:1 (olje : kis).