
0
0,00 €Verjetno vsi poznamo mehiške namaze in omake, od nacho sira pa vse do guacamole omake. Avokadov namaz s paradižnikom je skorajda guacamole, le da je to omiljena verzija,ki je prilagojena našemu evropskemu okusu. Ni pekoč, dodani niso ne čiliji in ne druge pekoče paprike, hkrati pa je še vedno okusen namaz, v katerem lahko uživate zjutraj pri zajtrku, ko ga namažete na kruh, ali pa ga kot prigrizek pojeste s čipsom ali svežo zelenjavo.
Enkratno se prileže k tortilijam, buritom in ostalim mehiškim jedem, zaradi ne-pretirano-mehiškega okusa pa ga lahko dodate tudi v različne solate ali ga postreže kot prilogo. Ta namaz je zelo okusen, hkrati pa polnovreden in zdrav, zato vam ni treba skrbeti glede količine, ki jo pojeste. Dajte si duška!
Recept je prispevala Vita.
Sol je že od nekdaj pomembna dobrina za človeštvo. Kraljeva sol, ki jo ponujamo v spletni trgovini Začimbe.si, je darilo morja. Slovenska morska sol je pridelana s tradicionalnimi postopki pridelave oziroma z naravno kristalizacijo soli v solnih bazenih. Namenjena je predvsem kulinarični rabi.
ČILI ČAR pekoča omaka Yellow Habanero s hruško spada v kategorijo blago pekočih omak. Gre za najbolj blago omako, ki jo proizvajalec ponuja; na svoji lestvici jo je označil z oznako 4/10. Glavni sestavini sta – kot že ime samo nakazuje – rumeni Habanero in hruška.
Jakost: 4/10
Habanero je prava klasika, če ne celo legenda med čiliji. Plodovi, ki imajo obliko lampijončkov, so prava izbira za izkušene jedce pekočih dobrot.
Jakost: 5/6
Scovillova lestvica vročice SHU: 350.000 SHU
Vrtna zelišča so začimbna mešanica raznovrstnih grobo sesekljanih zelišč. Nabor številnih zelišč, ki po navadi rastejo na našem vrtu, je pri pripravi solat nepogrešljiv. Lahko jih preprosto vmešamo v solato ali pa jih dodamo solatnim prelivom in omakam. Z njimi lahko začinimo tudi vloženo zelenjavo.
Sestavine: listi peteršilja, čebula, por, korenje, koren peteršilja, koren zelene, listi zelene, koper, česen, luštrek, kosmiči rdeče paprike, drobnjak.
Ko govorimo o turškem ali grškem origanu, gre pravzaprav za isto vrsto rastline. Njegov okus je manj oster in blažji od večine drugih vrst origana. Uporablja se pri pripravi Grških in Italijanskih jedi – nepogrešljiv je pri pripravi paradižnikovih omak, mesno-zelenjavnih jedi pa tudi rib. Čudovito se prepleta z baziliko, majaronom in rožmarinom.
Česen je ena prvih začimbnih rastlin, ki jih je človek začel gojiti. V preteklosti so ga uporabljali kot zdravilno in čarodejno rastlino, v večjih količinah pa so ga uživali le v Egiptu. Danes je razširjen po vsem svetu. Njegova uporaba ne pozna meja, saj se izvrstno dopolnjuje z večino začimb in zelišč.
Mleti črni poper je v kuhinjah po vsem svetu nenadomestljiv, zato ni čudno, da se ga je prijelo ime »kralj začimb«. Črni poper ima prijeten in osvežujoče oster okus. Suha poprova zrna lahko uporabljamo cela ali pa jih po potrebi zdrobimo.
Vaša košarica je trenutno prazna. Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. |
Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij
Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.