Testenine in aljaški polak

objavljeno v Mesne jedi, Recepti, Zelenjavne jedi | 0

Ribe so pomemben del prehrane, saj so lahko prebavljive, poleg tega pa vsebujejo še veliko beljakovin in aminokislin, ki jih naše telo samo ne more tvoriti. Ravno iz tega razloga je za nas dobro, da jih na vsake toliko časa uvrstimo na svoj jedilnik.

Ana nam je prispevala recept za pripravo aljaškega polaka oziroma aljaškega sijaja, morske ribe.

Testenine z ribo
Testenine z ribo

*Recept za eno osebo.

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo:
  • file aljaškega polaka: 2 kosa (zmrznjen); če ne maramo rib, lahko na isti način naredimo piščanca
  • kokosovo maslo
  • kashmiri masala
  • ščepec soli
  • testenine (približno 70 g)
  • 1/4 limone
  • 1/2 smetane za kuhanje
  • peteršilj
Postopek priprave aljaškega polaka s testeninami:
  • V loncu kuhamo testenine.
  • Fileje ribe narežemo na kocke.
File aljaškega polaka
File aljaškega polaka
  • V tem času v drugi posodi raztopimo kokosovo maslo; lahko ga damo kar v vok.
  • Dodamo na koščke narezanga aljškega polaka, ga začinimo s soljo in z mešanico kashmiri masala. Več je dodamo – bolj intenziven je okus.
Kashmiri masala
Kashmiri masala
Koščki ribe
Koščki ribe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Na srednjem ognju kuhamo 3 do 5 minut. Potem dodamo smetano in stisnemo 1/4 limone. Naj se vse skuhaj kuha še 5 minut.
  • Potem dodamo testenine, premešamo in serviramo.
  • Za dekoracijo in okus lahko dodamo še peteršilj.

Zraven lahko naredimo še solato.

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo:
  • mešana solata
  • žlička olivnega olja
  • poper
  • česen
  • limonin ali limonin sok (po želji)
Postopek priprave:
  • Pripravimo sestavine (operemo solato, iztisnemo sok, nasekljamo česen).
  • Vse skupaj premešamo.
Priloga: solata
Priloga: solata

Pa dober tek!

Recept nam je prispevala Ana V.