Aglio, Olio e Peperoncino

Večkrat se nam zgodi, da moramo zelo na hitro pripraviti kosilo, za katerega pa si želimo, da bi bilo tudi okusno. Iz tega razloga vam tokrat predstavljamo recept za zelo okusno, preprosto in hitro kosilo. Dodaten plus je zagotovo ta, da za pripravo potrebujemo zgolj tri glavne sestavine: testenine, mešanico Aglio & Peperoncino ter olivno olje.

Testenine: Aglio, Olio e Peperoncino
Testenine: Aglio, Olio e Peperoncino

Kakšna mešanica je Aglio & Peperoncino? Gre za okusno mešanico pripravljeno iz različnih mediteranskih zelišč, ki ji zagotavljajo zelo svež in bogat okus. Sestavljena je iz česna, čilija, paprike, čebule, bazilike, origana in peteršilja. Po želji lahko mešanico oziroma končno jed obogatimo še z dodatnim čili posipom, saj ni tako zelo pekoča.

*Recept za dve osebi.

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo obroka:
Začimbe za pripravo lahko dobite s klikom na spodnje gumbe
Mešanica Aglio & Peperoncino Sol Dodaj vse v košarico
Postopek priprave: 
  • V manjšo posodico damo zvrhano jedilno žlico mešanice. Zalijemo z dvema jedilnima žlicama vode, dobro premešamo in pustimo, da se mešanica nekaj časa namaka.
Mešanica, ki jo prelijemo z malo vode
Mešanica, ki jo prelijemo z malo vode
  • V večji lonec nalijemo vodo, dodamo malo soli in olja. Zavremo. Dodamo testenine in kuhamo toliko časa, dokler niso nared.
  • Ko so testenine pripravljene, odlijemo vodo.
  • V ponvi malo segrejemo približno 4 žlice olivnega olja in vanjo presujemo testenine. V ponev takoj stresemo še mešanico (Pozor: če smo mešanici slučajno dodali preveč vode – to pomeni, da ni vpila vse vode, ki smo jo prej nalili – potem to vodo previdno odlijemo.).
  • Mešamo toliko časa, da se vse sestavine premešajo.
  • Serviramo in uživamo ob izvrstnem kosilu. 🙂
Enostavne in okusne testenine
Enostavne in okusne testenine

Pa dober tek! 

Ekipa Začimbe.si